X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Z eno nogo pred vrati polfinala Copa del Rey, je Jose Mourinho razpravljal o predstavi svoje ekipe proti Atleticu, ki so jo njegovi varovanci dobili z rezultatom 3-1.

“Prvo pravilo v vseh tekmovanjih na izločanje je, da zmagaš. Ni važno, ali zmagaš s štirimi, petimi ali šestimi zadetki, dokler zmagaš in odhajaš na povratno tekmo s prednostjo. Tako enostavno je to. Zaradi tega sem bil zadovoljen že, ko smo vodili z rezultatom 2-1. Seveda je moja ekipa hotela narediti še nekaj več in tretji zadetek je prišel, ko sem že mislil, da je vsega konec. Tretji zadetek nam je tako prinesel določeno mirnost, vendar pa bomo morali še vedno odigrati celih 90 minut na Vicente Calderonu, kjer je Atletico zelo močan. Potnik v naslednji krog tekmovanja tako še vedno ni znan. V prvem polčasu smo igrali bolje, v drugem pa smo morali precej garati, da smo si priigrali zmago.”

“Sodnik je bil zelo dober. Všeč mi je njegov način sojenja. Samo s sodnikom kot je on, lahko igraš s takšno intenzivnostjo. Kljub temu pa, če ima kdo razlog, da se pritoži, potem smo to mi. Zadetek Atletica je prišel iz nedovoljenega položaja in zadetek, ki ga je Agüero skoraj dosegel, je bil prav tako iz nedovoljenega položaja. Oba stranska sodnika sta se zmotila. Toda, ali so bile narejene napake ali ne, so te vse posledice tekme.”

“Raje sem fizično in psihično utrujen, kot pa da sploh ne igram več v Copa del Rey. Seveda bodo tudi moji igralci utrujeni, vendar pa imamo zato rotacije. So igralci, ki ne igrajo tako dobro, potem ko so zamenjali klub, vendar pa se to dogaja povsod. Nimamo kopije Cristiana, Di Marije ali Ozila. To so edinstveni igralci, vendar moramo uporabiti rotacije, ker želimo končati tako La Ligo, Ligo prvakov in Copa del Rey kot prvaki.”

“Če Valdano pravi, da iščemo napadalca to nima nič opraviti s Karimom. To ima opraviti s tem, kar nimamo. Zamenjava bi bila eden napadalec za drugega napadalca. Zato tudi klub pravi, da išče centralnega napadalca, ki bi ga pozdravili z odprtimi rokami. Na klopi nimamo več napadalcev, ampak samo branilce in veziste. Super bi bilo, če klub v resnici išče napadalca, vendar tudi če ne, imamo še vedno dobro ekipo.”

“Benzema je trenira bolj trdo, kot  kdaj koli prej. Ni sebičen in hoče igrati. Trenutno mu manjka samo nekaj več želje po zadetku, vendar pa je odličen igralec.”

“Ozil je fizično gledano na izjemni ravni. Njegova intenzivnost in ritem se bosta samo še povečala. Ko je prvič prišel sem, je bil mešanica izjemnega talenta in sposobnosti na tekmah. Sedaj ima še dinamiko, da to kaže čez celotno tekmo. Odlično igra in bo tukaj lahko igral še nadaljnjih deset let.”

“Arbeloa je nocoj igral zelo dobro in je veliko tvegal, ko je več kot ponavadi sodeloval pri napadalnih akcijah. Na igrišču je zelo resna in ni naredil nobene napake. Rad imam igralce kot je on.”