X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-1 Atletico Madrid

imageshack.us

Intenzivnost Real Madrid čez celotno tekmo je bila praktično brutalna. Atletico je dobro začel tekmo s hitrim zadetkom, vendar pa je moral nato vseeno znova zapustiti Santiago Bernabeu poražen, potem ko so Realovi igralci znova zrežirali preobrat. Kljub zmagi 3-1 pa potnik v polfinale kraljevega pokala še ni odločen, čeprav imajo beli lepo prednost pred povratno tekmo, ki bo na sporedu že naslednji teden v četrtek na stadionu Vicente Calderón.

V 7. minuti je nekdanji igralec Real Madrida, Jose Antonio Reyes, lepo zaposlil Agüera, ki je sicer bil v prepovedanem položaju, a je stranski sodnik to spregledal in tako je Agüer v nadaljevanju akcije spravil žogo mimo Casillasa, iz ozadja pa je pritekel Forlan in potisnil žogo v prazno mrežo za vodstvo Atletica. Beli so se takoj pobrali in z vsemi močmi pritisnili na vrata Atletica, pri čemer je bil najbolj aktiven Cristiano Ronaldo, ki je najprej streljal mimo gola, v naslednjem napadu pa mu je strel obranil gostujoči vratar De Gea. V 14. minuti je Real le prišel do izenačenja, potem ko je Angel di Maria podal iz kota, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Sergio Ramos, ki je lepo zadel z glavo. Po izenačenju je Real Madrid še naprej vršil izreden pritisk na goste, ki so se lahko zahvalili samo odličnim posredovanjem svojega vratarja, da beli do konca prvega polčasa niso več dosegli zadetka, potem ko se je De Gea odlično izkazal pri strelih Benzemaja, Carvalha, Ronalda in Di Marije.

Po odmoru med polčasoma se je Atletico še bolj osredotočil na protinapade in v enem od njih je imel Forlan lepo priložnost za vodstvo, a je zadel le bližnjo vratnico. Real Madrid je znova odgovoril s pravo mero, saj je v 61. minuti Özil z levico lepo podal na daljšo vratnico, kjer je najprej Kaka zletel v prazno, a je za njim bil še Cristiano Ronaldo, ki je z bližine potisnil žogo v mrežo Atletica ter poskrbel za vodstvo kraljevega kluba. Varovanci Mourinha so po drugem doseženem zadetku nekoliko umirili igro, potem ko so bili videti nekoliko utrujeni, kar pa je bila posledica velikih naporov, ki so jih vložili v sam preobrat. Zaradi tega so se beli odločili za še večjo posest žoge, da bi na ta način preprečili Atleticu, da pridobi na posesti in s tem tudi pri priložnostih. Ko je že vse kazalo, da bo Real na prvi tekmi četrt finala Copa del Rey slavil z minimalno prednostjo, sta v zadnji minuti rednega dela tekme lepo kombinirala Özil in Ronaldo, pri čemer sta branilca Filipe Luis in Dominguez naredila veliko napako znotraj svojega kazenskega prostora, tako da je žoga prišla nazaj do Nemca, ki jo je brez težav pospravil v mrežo Atletica. Real Madrid je tako še enkrat več dokazal, kdo je vladar v španski prestolnici, ob enem pa si je priigral odlično izhodišče pred povratno tekmo na stadionu Vicente Calderonu, ki bo na sporedu že naslednji četrtek.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Mateu Lahoz
Real Madrid 3-1 Atletico Madrid
Ramos 14., Ronaldo 61., Özil 90.; Forlan 7.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us