X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Almeria-Real Madrid

Tri dni po zmagi v kraljevem pokalu proti Atletico Madridu, Real Madrid čaka nova preizkušnja, potem ko bodo beli gostovali v Almeriji. Beli bi teoretično lahko končali prvo polovico sezone na prvem mestu na lestvici La Lige, če bodo danes zmagali in če bi Barcelona izgubila proti Malagi.

Real Madrid si bo danes prizadeval doseči novo zmago v španskem prvenstvu, potem ko jih imajo v tej sezoni na svojem računu zbral že 15, ob enem pa bo Real s tekmo proti Almeriji zaključil prvo polovico sezone.

STATISTIKA OBEH EKIPA V LETOŠNJI LA LIGI
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
MESTO NA LESTVICI ŠT. TOČK T Z R P T Z R P
Real Madrid 2 47 9 9 0 0 9 6 2 1
Almeria 19 18 8 0 5 3 10 2 2 6

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Jose Mourinho je v Almeriji odpotoval s dvajsetimi vpoklicanimi igralci, med katerimi je ponovno tudi Alvaro Arbeloa, ki ni imel pravice nastopa na zadnji prvenstveni tekmi proti Villarrealu. V ekipi Reala tako manjkajo Pepe, Higuain in Dudek, ki so poškodovani ter Lass, Diarra in Mateos, ki niso odpotovali v Almeriji zaradi odločitve trenerja. Kljub temu, da je Ozil odpotoval v Almerijo, pa je Nemec vprašljiv za tekme, saj je včeraj izpustil zadnji trening, tako da se bo šele pred tekmo vedelo, ali bo lahko pomagal svoji ekipi.

Almeria bo gostovala Real Madrid prvič, odkar se na lestvici nahajajo v nevarni coni izpada. Ekipa Joseja Luisa Oltra nujno potrebuje zmago, ki bi sicer bila njihova prva domača zmaga v tej sezoni, vendar pa jim bo nasproti stala ekipa, katere cilj je sam naslov prvaka. Fabian Vargas in Luque sta znova na voljo trenerju Almerije, medtem ko bo Acasiete manjkal zaradi poškodbe.

Real Madrid je do sedaj v La Ligi trikrat gostoval pri Almerijio in pri tem dosegel eno zmago, eni neodločenim izidom in enim porazom.

STATISTIKA REAL MADRIDA NA TEKMAH PROTI ALMERIJI V LA LIGI
T Z R P DG PG
6 4 1 1 13 7

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli