X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Almeria 1-1 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je le remiziral 1-1 proti Almeriji in mu tako ni uspelo zaključiti prvo polovico sezone s šesto zaporedno zmago. Beli so kmalu po začetku drugega polčasa domačim prepustili vodstvo, 17 minut kasneje pa je s fantastičnim zadetkom Real v igro vrnil Granero, vendar pa kasneje Realu ni več uspelo doseči drugega zadetka, kar jim je oteževal tudi sodnik Perez Lasa, ki med drugim v zadnjih minutah ni pokazal na enajstmetrovko, po igranju domačih z roko v kazenskem prostoru.

Prvič v tej sezoni je v prvi enajsterici kraljevega kluba zaigral Kaka, ki je tako dobil priložnost pred Benzemajem. Real je tako začel tekmo brez prave “9.” na igrišču, zaradi česar je so si Cristiano, Di Maria in Kaka delili naloge v konici napada. Mogoče tudi zaradi rahle utrujenosti od četrtkove tekme v pokalu, Real Madrid nikakor ni mogli narekovati tempo, ki smo ga sicer vajeni od njega, na drugi strani pa se je Almeria vseskozi zelo organizirano branila. Kljub temu, da je Real gospodaril na igrišču in je vseskozi pritiskal na vrata gostiteljev, žoga nikakor ni želela v mrežo domačega vratarja Alvesa. Še najbližje zadetku je bil Real v 41. minuti, ko je Kaka lepo zaposlil prvega strelca La Lige Ronalda, a se je domači vratar Alves znova odlično izkazal, odbite žoge pa Khediri ni uspel pospraviti v mrežo gostiteljev.

V drugem polčasu je Real narekoval še ostrejši ritem igre in si tako priigrali kar nekaj lepih priložnosti za zadetek. V 53. minuti je nevarno zapretil Xabi Alonso, minuto kasneje pa je v igro namesto Kakaja vstopil Benzema, ki je poskrbel za nov zagon. Že nekaj trenutkov kasneje je Xabi Alonso s podajo s prostega strela zaposlil Ramosa, ki je z glavo meril mimo vrat. Ko je že kazalo, da bo Real le povedel, se je znova uresničilo nenapisano pravilo, “če ga ne daš, ga dobiš”, saj je v 60. minuti sledil hladen tuš za igralce Reala. Almeria je začela hiter protinapad preko Crusata, ki je v ogenj poslal Piattija. Argentinec se je v kazenskem prostoru zaletel v Ramosa, a vseeno uspel žogo spraviti do Ulloa, ki je zadel levi kot vrat Casillasa. Jose Mourinho je takoj reagiral in namesto Marcela in Albiola, v igro poslal Granera in Carvallha, s čimer so v zadnji vrsti Reala zaigrali le trije branilci. Napadalce Reala je v nadaljevanju še vedno v obup spravljal razpoloženi domači vratar Alves, ki pa je trinajst minut pred koncem le moral priznati premoč. Izenačujoči zadetek Reala sta zrežirala rezervista in sicer je Benzema najprej preigraval na robu kazenskega prostora, nato pa podal Estebanu Graneru, ki je z močnim strelom premagal domačega vratarja Alvesa. Real Madrid je po doseženem zadetku bliskovito napadal in iskal priložnost za zmago, medtem ko so bili domači že zadovoljni z remijem. V drugi minuti sodnikovega podaljška je Ronaldo imel izjemno priložnost s prostega, a je v živem zidu znotraj kazenskega prostora z roko igral M’Bami, a je sodnik Lasa pokazal le na nov prosti strel na robu kazenskega prostora. Tudi ta prosti strel je izvajal Ronaldo, ki pa je zadel le prečko in tako se je tudi končala tekma razočaranja.

Stadion: Mediterraneu (Almeria)
Sodnik: Perez Lasa
Almeria 1-1 Real Madrid
Ulloa 60.; Granero 77.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us