X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ronaldo (1)

Cristiano Ronaldo je v prvem delu intervjuju za španski športni častnik Marca razpravljal o aktualnih dogodkih okoli Real Madrida, kot tudi o ciljih ekipe.

“Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, bom vedno poskušal igrati po svojih najboljših močeh in pri tem se ne bi branil nagrad, vključno z nagrado Pichichi. Kljub temi, pa je moja prva naloga osvajati naslove z Real Madridom.”

“Zelo sem počaščen, da se me primerja z legendarnim igralcev iz preteklosti kluba. Kljub temu je še prezgodaj, saj se moram še veliko naučiti in še napredovati. Še veliko moram storiti v tem klubu, vendar pa je to vsekakor privilegij in to me žene naprej, da še naprej napredujem. Rad bi velikokrat osvojil Ligo prvakov in La Ligo ter ne tako velikokrat nagrado Ballon d’Or. Če jo bom še osvojil bom vesel, vendar pa to ni moja prednostna naloga.”

“Nemogoče je izpostaviti samo enega igralca, ker jih je veliko. Ko sem začel svojo pot, sem imel veliko vzornikov in sem se tako vedno zgledoval po Rui Costi, Zidanu, Ronaldu in Figu. Vedno sem si želel biti kot oni. Hvala bogu, da sem sposoben zapustiti svoj lastno zapuščino kot igralec in upam, da se bom zapisal v zgodovino z Real Madridom.”

“Moje vedenje je odgovor na moja dejanja, dejanja Real Madrida, trenerja … Vedno poskušam igrati po svojih najboljših močeh. Včasih te vse samo še dodatno vzpodbudi, ko ti ljudje žvižgajo. Čeprav vem, ko sam ne igram dobro, sam ne mislim, da sem naredil preveč stvari slabo. Drugi lahko vidijo to drugače, vendar pa se tako, kar sam vidim, ne bo nič spremenilo.”

“Premagati nasprotnika, kot je to Barcelona, je vedno izziv, vendar moramo ostati optimistični. V vseh treh tekmovanjih nam gre dobro. Vem, da lahko osvojimo La Ligo, če zmagamo na vseh naših preostalih tekmah. Pred nami je še veliko tekem, ki jih moramo odigrati. Vem, da je Barcelona pred nami, vendar pa tudi mi nismo daleč in zato še lahko zmagamo. Najprej moramo zmagati vse tekme do El Clasica, kar ne bo enostavno.”

“Poraz na Camp Nou je že pozabljen, ne maram se ozrirati nazaj. To ni bil samo slab dan za enega ali dva od nas, ampak pa je bil slab za osem ali devet. V ekipi kot je naša, se to ne sme zgoditi, vendar moramo sedaj naprej in se naučiti kaj iz teh situacij. Barça je igrala zelo dobro. Ko bomo doma igrali proti njim, moramo misliti, da bodo stvari drugačne. Posnetki ne lažejo (Ali je Valdes naredil prekršek nad njim za enajstmetrovko, op.p.). To bi spremenilo potek tekme, vendar pa je to že preteklost in kot sem že dejal, se ne mislim več ozirati na preteklost.”