X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Granero

Esteban Granero, ki še naprej navdušuje tako trenerja, kot tudi navijače, je opravil obširen intervju za španski radio Copa.

Včeraj je Atletico Madrid pokazal, da je ekipa, ki jo je težko premagati na domačem igrišču.
Navijači na Vicente Calderonu se vedno dobro odzovejo, zato je to težko igrišče za igranje. Real Madridu je v zadnjem času tam šlo dobro, vendar pa je Copa del Rey vedno težavno tekmovanje. Imamo majhno prednosti in vemo, da nam ne bo enostavno, če ne bomo pustili srca na igrišču.

Bo Atletico občutil odsotnost Agüera?
Prepričan sem, da bodo, vendar pa to še ne pomeni, da brez njega niso tako dobri. Imajo igralce, ki so dovolj dobri, da zapolnijo vrzel in prepričan sem, da nam bodo njihovi napadalci povzročili nekaj težav. V ponedeljek so recimo dosegli tri zadetke.

Real Madrid je na robu, da se prvič po petih letih uvrsti v polfinale Copa del Rey. Jasno je, da si ta ekipa želi ta naslov.
Želimo osvojiti vsa tri tekmovanja, med katerimi je tudi Copa del Rey. V zadnjih letih nam ni šlo preveč dobro, vendar pa smo v letošnji sezoni bolj resni in v četrtek imamo priložnost, da se dokončno uvrstimo v polfinale. Če bomo zmagali, bodo med nami in naslov ostale samo še tri tekme.

Ekipa si zagotovo želi dokazati, da je bilo to, kar se je zgodilo proti Almeriji, le slab dan.
Vemo, da je bil. Želimo si nazaj na našo pravo pot. Igrali smo slabše od tistega, kot smo mi in navijači vajeni, vendar smo pogledali naše napake in prepričan sem, da jih bomo odpravili.

Kaj je ključ do zmage v četrtek?
Moramo se držati našega načina igre, moramo igrati resno, moramo biti zmagovalna ekipa in ne smemo razmišljajo o izidu, dokler ne bomo slišali zadnjega sodnikovega žvižga. Ogromno nam bi pomenilo, če bi dosegli zadetek, zato moramo ostati zvesti svojemu načrtu igre.

Ali je ta ekipa pripravljena ponoviti ta dober niz iz pokala tudi v izločilnih bojih Lige prvakov?
Ekipa je v dobri formi. Smo boljši kot v preteklih letih in smo tudi bolj konkurenčni. Vem, da lahko prav tako dobro igramo tudi v Ligi prvakov.

Ta ekipa je že dokazala, da jo je težko premagati.
Vemo, kako se moramo pripraviti na naše tekme. Ne izgubljamo osredotočenosti in smo v odlični formi. Želimo osvojiti La Ligo, saj najpogosteje igramo v tem tekmovanju. V Ligi prvakov in Copa del Rey odločajo že najmanjše podrobnosti in v obeh si želimo še naprej igrati dobro.

Lyon je še enkrat več vaš nasprotnik v Ligi prvakov, toda zagotovo ste se naučili kaj iz lanske lekcije proti njim.
Veliko smo se naučili od tega kar se je zgodilo. Lani bi morali zmagati ta dvoboj, vendar pa ga nismo. Tisti med nami, ki so bili tam, smo se naučili iz svojih napak. V tem letu so stvari drugačne in odhajamo v dvoboj s prepričljivostjo. Lyon bo težak nasprotnik, vendar sem prepričan, da jih lahko izločimo, če bomo še naprej delali to, kar počnemo sedaj.

Je ekipa prepričana, da lahko izniči štiri točke zaostanka za Barcelono?
Pred nami je še veliko tekem. Druga polovica sezone je vedno bolj zapletena. Veliko je v igri in tudi utrujenost zahteva svoj davek. Obe ekipi bosta lahko imeli svoje vzpone in padce, vendar pa moramo ostati osredotočeni. Zelo sem optimističen in mislim, da bomo osvojili naslov.

Ste obkrožila kakšen datum na koledarju?
Četrtkovo tekmo Copa del Rey in nedeljsko tekmo La Lige. Že od prvega dne naprej smo vsi verjeli, da moramo vzeti vsako tekmo posebej, kajti vsako drugačno razmišljanje bi bilo napačno.

Ta konec tedna boste igrali proti Mallorca, torej proti ekipi, kateri ste dosegli svoj prvi uradni gol na Bernabeu.
Spomnim se tega zadetka. Vedno je lepo doseči zadetek na svojem stadionu in ga praznovati s svojimi navijači. Upam, da bom ponovil to predstavo ta vikend, ali pa da bomo vsaj osvojili vse tri točke in da se bodo naši navijači zabavali.

Odnos med ekipo in navijači je odličen. Popoln domač izkupiček vam je pri tem v pomoč.
Naši navijači so velik razlog, zakaj smo bili doma tako uspešni. Res nas zelo podpirajo in so zelo navdušeni. Ljudje imajo rad agresiven slog, ki ga izvaja naš novi trener. Naši novi igralci se dobro odzivajo in tako ekipa deluje kot celota.

Proti Almeriji sodniki niso bili prav nič naklonjeni Real Madridu.
Sodniki delajo napake v slabo obeh ekip, vendar pa smo se v zadnjem času znašli v nekaterih primerih, ki bi jih bilo potrebno vzeti pod drobnogled. V tako napeti tekmi za naslov, so vse točke zelo pomembne in Almerijo smo zapustili z občutkom, da so nam ukradli dve točki. Res je, da nismo igrali po svojih najboljših močeh, vendar pa bi morali vseeno zmagati.

Postali ste že pravi strokovnjak za doseganje zadetkov od daleč. Je to naključje ali le veliko vaje?
Do sedaj sem dosegel le dva zadetka od daleč. Veliko delamo na tem in rad preživim več časa pri treniranju tega. Prizadevanja dajejo prve rezultate, vendar le, če bomo na koncu osvojili naslove. To je bil eden mojih močnih adutov, že vse odkar sem bil otrok in želim še napredovati.

Kaj je ključ do uspeha? Je to nekaj, kar se da dobiti preko treningov, ali gre za naravne telesne sposobnosti?
Ključ je sreča na tekmah. Nekatere žoge zletijo mimo, nekatere pa zadenejo cilj in prepričan sem, da jih bo s treningom še več zadelo cilj. Upam, da bom dosegel še veliko zadetkov.

Kako se počutite na mestu centralnega vezista?
Odlično. Všeč mi je položaj in se tam dobro počutil. Trener ve, kje se bom najbolje odrezal in v kakšnih okoliščinah. Mourinho pozna svoje igralce in je zelo pameten, ko gre za določanje njihovih položajev igranja.

Ste od zadnje sezone bolj dozoreli?
Mislim da, tako kot nogometaš in kot oseba. Moje prvo leto tu je bilo zapleteno, saj je bila velika razlika med igranjem za Getafe in za Real Madrid, vendar pa sem prilagodil s pomočjo soigralcev in sedaj se počutim ustaljeno, varno in bolj zrelo.

Kaj je to kar počnete, da je Mourinho vedno bolj navdušen nad vami?
Sem to kar sem in delam kar se da trdo. Moram igrati dobro, ko dobim priložnost in se moram prav obnašati, ko ne igram. Igralec mora dokazati, da je koristen ali igra ali pa ne. Poskrbeti moramo, da nas trener opazi, ne glede na to kjer smo.

Kašen je Mourinho od blizu kot oseba?
Toliko je bilo že povedanega o njem, predvsem pa to nima prav nič opraviti s tem, kakršen je v resnici. Njegovi naslovi govorijo sami zase, ampak kot oseba počne tisto, kar je potrebno, da dobi največ iz vsakega igralca. On je najboljše kar si lahko želiš od trenerja.

Kot študent psihologije, kaj mislite da ima Mourinho, da mu omogoča, da so zasluži spoštovanje in naklonjenost vseh, katere je treniral?
Odkritost, ki je zelo cenjena v nogometu. Nisem igral veliko in zato ne bom nikoli bil jezen na njega in na njegove postave. Vse to je naredi za zmage in je zelo odkrito, celo do te točke, da te prisili, da delaš še bolj trdo.

Ali ste že kdaj videli koga, ki bi dosegal zadetke tako pogosto, kot to počne Cristiano Ronaldo?
Kar je še bolj neverjetno je to, da ne kaže nobenih znakov, da bi se pri tem ustavil. Je ambiciozen kot vselej in vedno si želi še več. Ponosni smo, da je naš moštveni kolega in storili bomo vse kar je potrebno, da bi mu pomagali še naprej dosegati zadetke.

Kaka je prejšnji vikend proti Alemeriji prvič v tej sezoni začel tekmo v prvi postavi. Kakšne občutke je imel pri tem?
Zelo je vesel. Znova se počuti kot nogometaš in je del ekipe. Zabava se na treningih in prav nič ga ne moti. Veseli smo, da ga znova vidimo takšnega. Je eden najboljših igralcev na svetu in prepričan sem, da nam bo veliko pomagal.

In še na koncu, kako se bo končala era Mourinha v Real Madridu?
S srečnim koncem ali vsaj s pomembnim. Vse to bi bilo odlično po nizu Barcelone. Upamo, da bomo to leto vse obrnili v našo korist.