X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

UEFA – Ekipa leta 2010

Uporabniki spletne strani UEFA.com so izglasovali ekipo leta 2010, v katero so tudi Iker Casillas, Cristiano Ronaldo in Jose Mourinho.

Evropska nogometna zveza (UEFA) je s pomočjo obiskovalcev svoje spletne strani (glasovalo je več kot 4.8 milijona uporabnikov) izbrala nogometaše, ki sestavljajo najboljšo ekipo minulega leta, med katerimi pa so tudi tri Madridiste in sicer vratar Iker Casillas, vezist Cristiano Ronaldo in trener Jose Mourinho.

To je še ena od nagrad za Iker Casillasa, v lanski sezoni prav tako prejel nagrado Zlata rokavica za najboljšega vratarja svetovnega prvenstva v Južni Afriki, že tretjič je prejel nagrado za najboljšega vratarja leta s strani francoske revije L’Equipe, tretjič zaporedoma je s strani IFFHS prejel nagrado tudi za najboljšega vratarja leta, prav tako pa je bil izbran v idealno enajsterico leta 2010 s strani FIFA / FIFPro, sicer pa so uporabniki spletne strani UEFA. com že četrtič zaporedoma izbrali Casillasa za najboljšega vratarja leta.

Cristiano Ronaldo nenehno podira svoje osebne rekorde in uporabniki spletne strani UEFA.com so ga že petič nagradili z novim priznanjem.

Jose Mourinho je poleg te nagrade za leto 2010 prejel nagrado Športnik leta s strani italijanskega časopisa La Gazzetta dello, tretjič je osvojil že nagrado za najboljšega trenerja na svetu v letu 2010, ki jo podeljuje IFFHS, prav tako pa je prejel nagrado za najboljšega trenerja leta s strani svetovne nogometne zveze FIFA.

Ekipa leta 2010 po izboru UEFA:

Vratar: Iker Casillas (Real Madrid)

Branilci: Douglas Maicon (Inter), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelone), Ashley Cole (Chelsea)

Vezisti: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Xavi (Barcelona), Wesley Sneijder (Inter), Andres Iniesta (Barcelona)

Napadalca: Lionel Messi (Barcelona), David Villa (Barcelona)

Trener: Jose Mourinho (Real Madrid)