X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Higuain

Po vrnitvi iz Chicaga, kjer je bil operiran za hernijo diska, je Gonzalo Higuian v svojem prvem intervjuju po povratku v špansko prestolnico, spregovoril za Real Madrid TV in Realmadrid.com.

Dobrodošli doma. Kako se počutite malo več kot teden dni po operaciji?
Počutim se zelo razbremenjenega, zaradi česar sem bolj pozitivna oseba in bolj optimističen za vse kar me čaka v prihodnosti. Ne vem, koliko časa bo minilo, preden bom spet igral, vendar pa sem vesel in komaj čakam, da začnem proces okrevanja.

Ali ste si mislili, da bo operacija šla tako hitro?
Zdravniki so mi povedali, da bom zapustil bolnišnico na svojih nogah. V bistvu so me želeli že takoj po operaciji poslati nazaj v hotel, vendar pa sem nato iz previdnostnih razlogov ostal v bolnišnici čez noč. Dan, ko sem zapustil bolnišnico sem imel občutek, da bi lahko ure in ure hodil po Chicagu, tako sem bil vesel, da je vse potekalo dobro.

Ste dobili dober občutek podpore, ki so vam jo poslali vaši soigralci in navijači?
Zelo čustven sem postal, ko sem videl svoje soigralce, da so prišli na igrišče z majicami v mojo podporo. Vsem njim sem poslal posebno sporočilo. Vseskozi sem dobival veliko sporočil podpore, še posebej s strani Realmadrid.com in drugih socialnih internetnih strani. Zaradi tega sem zelo ponosen tako kot igralec, kot tudi kot oseba. Prepričan sem, da se bo vse dobro izteklo.

To je pravi odnos, ki ga potrebujete med procesom okrevanja.
Točno to so mi rekli tudi zdravniki. Korak za korakom. Moramo biti previdni. Sem še mlad in imam pred seboj še veliko let nogometa. Lagal bi vam, če bi rekel, da si ne želim vrniti v najkrajšem možnem času. Ampak to je občutljiva operacija in zato se moram vrniti v najboljši možni formi. Hvaležen sem klubu za vso njegovo pomoči. Upam, da se vrnem še pred koncem sezone.

Kako je bilo nehati igrati prav v trenutku, ko ste bili v najboljši formi?
Bilo je zelo težko. Zelo trdo sem treniral, da sem si zaslužil svoje mesto v ekipi in ko sem začutil bolečino, sem si želel igrati kar naprej z njo. Enostavno nisem vedel, kdaj se ustaviti, ker rad igram. Čeprav se učimo iz napak in tako sedaj vem, da moram povedati, ko me kaj boli. Nihče ni pričakoval tega. Vedno se bom spominjal te operacije, vendar sem prepričan, da bo vse v redu. Sedaj se veselim vsega še bolj kot kdaj koli prej.

Zakaj ste trpeli takšno bolečino?
Zaradi ponosa in želje pomagati ekipi in igranja na El Clásicu. Govoril sem s trenerjem dan pred tekmo proti Barceloni, vendar pa nisem mogel igrati. Bil sem zelo žalosten, vendar pa sem nato dobil goro sporočil podpore in stvari so se izboljšale. Vsem se moram zahvalil, klubu, argentinski reprezentanci, ki je poslala zdravnika k meni, Florentinu, Jorge Valdanu, soigralcem …

Postalo je jasno, da vas imajo ljudje radi ne samo kot igralca, ampak tudi kot osebo.
Nihče se ne spomni naslovov, ki si jih osvojil, ko se upokojiš. Zapomnijo se te, če si bil dobra oseba in to je tisto, kar je meni tako pomembno. Moja naloga je očitno, da igram nogomet in osvajam naslove, ampak ne moreš deliti teh naslovov z nikomer, če nisi dober človek. To je nekaj, kar sem se naučil od moje družine in od Real Madrida. Imel sem dobro vzgojo in vsi okoli mene, so me vedno učili gledati na stvari iz realne perspektive.

Ali sanjate, da igrate, ko spite?
Ne morem vam povedati, kako nestrpen sem, da bi spet igral. Že če gledaš s klopi, ni nič kaj zabavno, tako da si lahko predstavljajte kako je še, če gledaš tekme s tribun več mesecev. Vendar pa je to tisto, kar moram storiti in sem tudi dovolj močna, da bom to storil.

Ste že pomislili na dan, ko boste znova stopili na igrišče Bernabeua?
Raje ne razmišljam o tem dnevu. Ne smem biti zaskrbljen zaradi tega. Res je, da sem za trenutek pomislil na to, vendar moram najprej zelo trdo delati, biti previden in ostati vesel za vse kar prihaja.

Sedaj je najboljši način, kako lahko pomagate ekipa ta, da popolnoma okrevate.
Natanko tako. Podporo, ki jo prejemam igra ključno vlogo pri moji čim hitrejši vrnitvi.