X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ronaldo (2)

Cristiano Ronaldo je v drugem delu intervjuja za španski športni časopis Marca, razpravljali o tistih, ki ga obkrožajo vsak dan in zadetkih, ki jih je dosegel v Real Madridu.

“Dejstvo, da je Mourinho stopil predme in nase prevzel določeno pozornost medijev je dobro, saj je trener, ki ga imajo ljudje radi in ker ustvarja vedno veliko razprav. Lahko govorijo slabe ali dobre stvari, toda pomembno je, da govorijo o njemu. Ljudje lahko govorijo kar hočejo, vendar pa ga zato še ne poznajo. Včasih se prav nasmejim, ko preberem kakšno stvar, ki nima prav nobenega smisla. Vendar pa to so mnenja in živimo v demokratični državi, kjer lahko ljudje govorijo kar hočejo. Res je, da ne berem vsega, vendar pa iz tega kar sem sam videl, lahko rečem, da je veliko stvari lažnih ali pa niso utemeljene. To je del nogometa in njegovega karakterja. Zagovarja svoje igralce in z nam govori prav vsak dan. Je zelo odprta oseba in posluša, kaj imamo mi za povedati. Moj odnos z njim, kakor tudi odnos drugih igralcev z njim, je popoln. Upam, da bo tukaj ostal še veliko let. Sedaj ko delam z njim vidim, da imava še več skupnih stvari, kot pa sem prej mislil. Rad delam s tako ambicioznimi ljudmi kot je on, torej z ljudmi, ki želijo zmagovati. Me osrečuje in to mi je všeč.”

(Bi želeli biti kapetan ekipe? op.p.) “To bi bila čast, vendar pa to ni nekaj, kar bi me privlačilo. Ne počutim se kot vodja, vsi imamo svoje osebnosti in sam lahko vodim na drugih področjih. Počutim se kot pomemben igralec in sem lahko voditelj v nekaterih stvareh, na svoj način, enako kot to delata Sergio Ramos in Iker na drug način.”

“Moje iskreno mnenje je, da si Benzema ne zasluži vseh stvari, ki so bile povedane o njem. Benzema je v dobri formi. Napreduje, pomaga ekipi in v zadnjih tekmah mu gre veliko bolje. Že sam veliko zahteva od sebe, tako da ne moremo še mi pritiskati na njega. Sam se dobro ujamem z obema (S Higuainom in z Benzemajem, op.p.), to je resnica! Ampak vedno obstajajo igralci, s katerimi bolj uživaš igrati, kot pa z drugimi. Všeč sta mi oba. Oba sta fenomenalna, tako da ne bi bilo pošteno reči, da z enim igram raje, kot pa z drugim. Mourinho ve, kaj si sam mislim. Nisem presenečen nad Di Mario, ker sem vedel, da mu bo šlo dobro tukaj. Preteče največ od vseh nas in vedno igra s vsem svojim srcem. Ekipe vedno potrebujejo igralci, kot je on, trenutno pa je tudi v zelo dobri formi.”

“Kaka bo kmalu osrečeval navijače. Zelo trdo dela, da bi se vrnil na nivo, na katerem je nekoč že bil in prepričan sem, da mu bo uspelo. Če ne bo imel več težave s poškodbami, bo zelo pomemben igralec za nas, saj je še vedno zvezda. Je eden od mojih najboljših prijateljev v ekipo, poleg Pepeja, ki je fenomenalen igralec, in Marcela. Kljub temu, pa sta tudi Iker in Sergio moja prijatelja, sicer pa lahko po resnici povem, da se dobro razumem z vsemi. Če isto vprašate moje soigralce, vam bodo vsi enako odgovorili. Motijo me stvari, ki jih pišejo o Ikerju in meni, ker jih ne razumem in sem jezen zaradi tega. Eno je, ko mediji rečejo, da nisem dobro igral, ali da sem idiot, ker to še lahko spoštujem, saj je to njihove mnenje. Vendar pa me razburijo stvari, ki jih sam nisem nikoli rekel. Res ne vem od kod prihajajo! To je nesmisel, ker se z vsemi dobro razumem.”

“Govorim tri ali štiri jezike v slačilnici (smeh). Dobro ali slabo, govorim špansko, portugalsko, angleško, malo francosko in tudi nekaj besed znam povedati v nemščini. Odkrito povedano je atmosfera v v slačilnici fenomenalna.”

“Canales potrebuje čas. Še vedno napreduje, vendar pa je v fantastični ekipi in bo postal odličen igralec. Ima vse kaj je potrebno, da bo zvezda, saj ima znanje, ki nas vse preseneča, vendar pa se mora še vedno veliko naučiti. Zelo mi je všeč.”

“Poznam vse v akademiji. Nekajkrat smo že igrali proti njim, tako da sem videl, koliko talenta imajo. Morata je mlad igralec, velik, veliko se je že naučil, tako da je odličen igralec za prihodnost, kot sta to tudi Juanfran in Mateos.”

“Ne igram zato, da bi podiral rekorde in sam niti ne razmišljam o tem. Sam se osredotočam na ohranjanje svoje ravni igre do konca sezone in da pomagam Real Madridu osvojiti naslove. Nisem obsedena s številkami, vendar pa je jasno, da so mi všeč in da me ti rekordi le dodatno motivirajo. Sam se osredotočam na delo na najvišji ravni po svojih najboljših močeh za mojo ekipo. Če bi na koncu moral izbirati med nagrado Pichichi in naslovom Lige prvakov, potem je povsem jasno, kaj bi izbral.”