X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Atletico Madrid-Real Madrid

Z rezultatom 3-1 iz prve tekme četrtfinala Copa del Rey, bo Real Madrid danes proti mestnemu tekmecu na povratni tekmi na stadionu Vicente Calderon, upal na zmago in tako na napredovanje v polfinale kraljevega pokala.

Po žrebu kraljevega pokala, ki je določil, da se bosta v četrtfinalu med seboj pomerila Real Madrid in Atletico Madrid, zagotovo beli niso pričakovali, da bodo po prvi tekmi prišlo na stadion Vicente Calderon s prednostjo 3-1. Kljub prednosti, pa Madridiste na današnji tekmi nimajo veliko prostora za napake.

Podobno kot prejšnji teden, Jose Mourinho ni dal nobenih namiga glede tega, kdo bo začel v prvi postavi. Kljub temu pa je eno zagotovo znano in sicer, da je bilo vpoklicanih istih dvajset igralcev, ki že za vikend potovali v Almerijo in bodo tako na voljo tudi na tekmi proti proti Rojiblancosom.

Quique Sanchez Flores je prosil svoje igralce, da naj se “ne predajo. Moramo igrati dovolj dobro, da naredimo preobrat.” Atletico se zaveda, da bo preobrat po dveh zadetkih zaostanka težak, vendar pa ima njihov trener zato veliko zaupanja v svojo ekipo in v svoje navijače. “Upati moramo vse do zadnjega žvižga,” je dodal Flores.

Za dosego težke naloge, bodo Atleti igrali brez Ageera, Maria Suareza in Jorgeja Pulida, saj so vsi poškodovani, manjkal pa bo tudi Antonio Lopez, ki je na zadnji prvenstveni tekmi prejel rdeč karton in tako nima pravice nastopa. Zaradi odsotnih igralcev so med vpoklicanimi tudi Koke, Borja Gonzalez in Alberto Perea.

Ne glede kako pogledamo na ta dvoboj, vse govori v prid Real Madrida. Atletico ni premagal belih že vse od 30. oktobra 1999, na drugi pa so Madridiste zmagale na 10. od skupno 15. tekmah Copa del Rey proti mestnemu tekmecu. Ampak, če še to ni dovolj, potem moramo vedeti tudi to, da je Real Madrid do sedaj v kraljevem pokalu petkrat na prvi tekmi slavil z rezultatom 3-1 in v vseh petih primerih se je nato uvrstil v naslednji krog tekmovanja.