X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Atletico Madrid 0-1 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je imel včeraj zvečer na Vincente Calderonu proti Aletetico Madridu le malo težav, da je ohranil prednost s prve tekme Copa del Rey, ob enem pa se še vedno nadaljuje urok Atletica proti uspešnejšemu mestnemu tekmecu Realu. Sredi prvega polčasa je edini zadetek na tekmi dosegel Cristiano Ronaldo, kar je bilo dovolj, da so se beli s skupnim rezultatom 4-1 uvrstili v polfinale kraljevega pokala, kjer bodo igrali proti Sevilli.

Začetni načrt varovancev Joseja Mourinha je bil, da morajo biti trdni v obrambi in prežati na protinapade, kar jim je omogočil tudi rezultat s prve tekme na Bernebeu, ki se je končala s 3-1 v korist belih. Že brez Kun Agüera, je Atletico v 21. minuti izgubil še Reyesa, ki se je prav tako poškodoval. Dve minuti kasneje je Sergio Ramos z desne strani podal v kazenski prostor Colchonerosov, kjer je žoge odbila od branilca Atletica, vendar je vseeno prišla do Cristiana Ronalda, ki je z močnim strelom razparal mrežo Atletica in na hitro razblinil upanja domačih o preobratu. Sicer pa je bil to že Ronaldov 65. gol v dresu Real Madrida v prav toliko tekmah. Atletico je tako na sredini prvega polčasa izgubili svojega najboljšega igralca in se znašel tudi v zaostanku. Beli so tako v preostali polovici polčasa kontrolirali potek tekme, saj domači med drugim niso sprožili niti enega strela na vrata Casillasa.

V drugem polčasu je bil Atletico znova veliko bolj željan igre, vendar pa Casillas ni imel pretiranih težav pri obrambi strelov, ki sta ju sprožila Diego Costa in Fran Merida. Real Madrid je bil še naprej boljša ekipa in je tako imel tekmo povsem pod kontrolo. Za še večjo kontrolo je poskrbel z menjavami tudi Mourinho, ki je na igrišče poslal Granera namesto Di Marije, kmalu zatem pa še Kakaja namesto Ozila. Sledili so redki poskusi Atletica, da bi dosegel vsaj en zadetek in kar nekaj poskusov Cristiana Ronalda, ki si je želel doseči še drugi gol večera, s katerim bi odločil vse dvome o zmagovalcu na tekmi. Edina slaba novica za tabor Reala je prišla v 82. minuti, ko je moral zaradi poškodbe igrišče zapustiti Khedira, namesto njega pa je v igro vstopil Gago. Zadnjo lepo priložnost je imel Real, potem ko je Kaka lepo podal pred gol Cristianu, a je Filipe še v zadnjem trenutku pred Portugalcem zbil žogo v kot in tako je ostalo pri rezultatu 0-1 za kraljevi klub. Real Madrid se je tako prvič po petih letih uvrstil v polfinale Copa del Rey, kjer se bo pomeril z branilcem naslova Sevillo, toda vse lepo po vrsti, saj je pred belimi še prej tekma proti Mallorci na Santiago Bernabeu.

Stadion: Vincente Calderon (Madrid)
Sodnik: Turienzo Alvarez
Atletico Madrid 0-1 Real Madrid
Ronaldo 23.
Naprej Real Madrid s 4:1

imageshack.us imageshack.us imageshack.us