X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je po današnjem treningu na novinarski konferenci spregovoril z mediji.

“Mallorca je dobra ekipa. Zagotovo nam bodo otežili pot do zmage, saj so se lahko za to tekmo pripravljali cel teden. Z njimi se bomo pomeril na domačem igrišču, kjer so naši navijači vedno “igralec” tekme. Navijači imajo izjemen odnos do ekipe na vsaki tekmi, ki jo igramo na našem stadionu.”

“Cristiano Ronaldo je vodja na igrišču. Dosegel je češnjo na vrhu smetane. Ne more storiti več, kot pa že sedaj počne.”

“Moja ekipa se mora prilagoditi vsaki situaciji z igralci, ki jih imamo in značilnostmi tekmovanja v katerem igramo ter ekipam s katerimi se soočamo. Naša tekma proti Atleticu je bil drugačna, saj smo zmagali na prvi tekmi in smo tako morali samo še pripeljati tekmo do konca. Menim, da je normalno, da sem naredil nekaj sprememb, glede na veliko število tekem, ki jih moramo še odigrati. V tem mesecu smo odigrali že šest tekem, kljub temu pa ne bom zelo pogosto igrali s štirimi branilci in z Marcelom na sredini.”

“Ne maram zimskega prestopnega roka, po pravici ga nikoli tudi nisem. Kljub temu, pa ga moraš včasih uporabiti kot nadomestilo za težave, ki jih imaš, ali zaradi težave v poletnem prestopnem roku. Real Madrid bo pogrešal napadalca še več mesecev, zaradi česar nam ta prestopni rok koristi. Nekateri trenerji ga uporabljajo, da pozabijo na okrepitve, ki so jih pripeljali poleti in zato prosijo svoje klube za veliko denarja za nakup novih igralcev. Spet drugi so hvaležni za velike naložbe, ki jih je njihov klub opravil že v poletju in v prejšnjih poletjih. Sam sem hvaležen klubu in samo prosim za posojo napadalca, kar bi klub stalo malo denarja.”

“Kaka je povedal kar vsi mislimo o Benzemaju. Kljub temu je fantastičen fant, ki mora storiti še več. Njegove kakovosti nam dajo vedeti, da moramo še več zahtevati od njega. Dela v dobro ekipe in tako je pred kratkim asistiral Ronaldu in Graneru v Almeriji, vendar je dosegel manj golov v ligi kot Ramos ali Carvalho. Od njega želimo še nekaj več zato, ker ima potencial. Ne bi se pogovarjali o Benzemaju, če bi bil slab igralec. Kaka vedno misli dobro, saj je preveč veren, da bi mislil s tem kaj slabega.”

“Ekipa mora zmagati na vsaki tekmi. Če ne ne uspe zmagati, to pomeni, da nam ni uspelo doseči pozitivnega rezultata. V katerem koli drugem prvenstvu bi bilo povsem pozitivno remizirati na gostovanju, vendar pa tukaj remi pomeni, da si izgubil dve točki, namesto da si osvojil eno.”

“Zelo trdo delamo v upanju, da bi klub prišel daleč, da bi bil srečen tukaj in da bi pri tem tudi ostalo. Ko trener zapusti klub, ki mu je tako zelo všeč in v katerem je imel privilegiran položaj, kot sem ga imel v Interju, to stori zato, ker je tako navdušen nad treniranjem Real Madrida.”