X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Mallorca

Santiago Bernabeu bo gostil prvo tekmo v drugi polovici La Liga. Real Madrid je v prvi polovici sezone zmagal vse svoje tekme na domačem stadionu in upam, da bo tudi v drugem delu izkoristil podporo svojih navijačev, zato jih pa danes čaka že prvi test, saj v Madridu gostuje ekipa Mallorce, ki jo vodi nekdanji član belega kluba, Michael Laudrup. Khedira, Pepe, Dudek in Higuain bodo manjkali zaradi poškodb, medtem ko bosta Diarra in Mateos manjkala zaradi trenerjeve odločitve.

STATISTIKA OBEH EKIP V LA LIGI
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
MESTO NA LESTVICI ŠT. TOČK T Z R P T Z R P
Real Madrid 2 48 9 9 0 0 10 6 3 1
Mallorca 9 27 10 6 2 2 9 2 1 6

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Po zmagi na derbiju v kraljevem pokalu je morala v ekipi Real Madrida na visoki ravni, saj se je belim prvič po petih letih uspelo uvrstiti v polfinale Copa del Rey. S štirimi točkami zaostanka (trenutno jih je 7, ker je Barcelona že odigrala svojo tekmo 20. kroga, op.p.) za vodilno ekipo Barcelone, bodo beli igrali še eno domačo tekmo v preostanku sezone. Nazaj v sezoni 2003/04 so se Madridiste povzpela na sam vrh, potem ko so imeli že 5 točk zaostanka Real Sociedada in na koncu tako osvojili naslov, tako da trenutno stanje še nikakor ni usodno za kraljevi klub.

Cilj Mallorca v tej sezoni je, da se uvrsti v Evropsko ligo. Na svojem domačem stadionu so zelo čvrsta ekipa, saj so doma v tej sezoni le dvakrat priznali premoč nasprotnikom, a zato pa niso njihove predstave na gostovanju tako impresivne, saj so izgubili na kar šestih od dosedanjih devetih gostovanjih v tej sezoni. Tekmo bosta morala izpustiti De Guzman in Cendros Pau, saj nimata pravice nastopa, prav tako pa bosta odsotna tudi Marti in Victor, ki sta poškodovana.

REAL MADRID vs MALLORCA NA SANTIAGO BERNABEU V LA LIGA
T Z R P DG PG
Real Madrid 25 18 3 4 59 26
Mallorca 25 4 3 18 26 59

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli