X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

Jose Mourinho na novinarski konferenci po tekmi analizirali zmago proti Mallorci.

“Zaslužili smo pomembno in težko zmago proti dobro pripravljenemu nasprotniku. Mallorca je igrala zelo intenzivno, s katero samo nismo mogli zaradi naše izčrpanosti. Imeli so cel teden za pripravo na to tekmo in so se lahko spočili. Ne moremo primerjati priprav, ki sta ju imeli obe ekipi. Mallorca je prav tako tudi dobra ekipa, z dobrim trenerjem in so tudi zelo organizirani. Pomembna stvar pri tem je, da smo trenutno v Ligi prvakov med šestnajstimi najboljšimi ekipa, na drugem mestu v La Ligi in v polfinalu Copa del Rey.”

“Derbiji proti Atletico Madrid niso prijateljske tekme in jih zato ni enostavno igrati, zaradi česar moji varovanci čutijo fizično in čustveno utrujenost. Nasprotnikova kakovost in dejstvo, da smo z njimi srečali v četrtfinalnu Copa del Rey pomeni, da bosta obe tekmi bili zelo težki. Nobeden ni hotel izgubiti. Odigrati dva derbija v enem tednu je terjal pri nas določen davek.”

“Odločil sem se uporabiti drugačno prvo postavo, saj bomo v sredo igrali zelo pomembno tekmo. Ne morem nadomestiti vseh igralcev in vem tudi, da nastanejo posledice, če spremenim svojo začetno postavo.”

“Moje odločitve so bile tvegane, vendar pa sem nocoj namenil nekaj počitka vezistom, ki bodo igrali v Sevilli. Khedira je poškodovan, vendar pa bo lahko igral v sredo. Tako mi je uspelo, da sem vsaj nekoliko spočil sredino za sredino tekmo. Želel sem se izogniti težkemu položaju, v katerem smo se znašli ob polčasu proti Mallorci. Rezultat 0-0 je bil dober, saj smo vedeli da bo v drugem polčasu prišlo do sprememb v postavi. Dvojna menjava je pomagala ekipi, da je takoj izboljšala svojo igro.”

“Če navijači podpirajo ekipo to pomeni, da podpira svojega trenerja, ker jaz sem del ekipe. Ne maram in niti ne potrebujem samo podpore posameznika. Hvaležen sem jim za to, vendar pa sam ne rabim tega. Potrebujem, da so navijači z ekipo in to tudi so. Nocoj ne morem pričakovati, da bi bili pretirano veseli, vendar pa je zelo zapleteno igrati devet iger v januarju na zelo visoki ravni. Ekipi ima še vedno svoje omejitve, vendar pa še vedno zmaguje, kar je tudi tisto kar resnično pomembno.”

“Žal mi je, da ne morem potovati v Italijo, da bi prejel nagrado za najboljši trener leta 2010 v Italiji. V sredo že igramo v Sevilli in imam tako samo dva dni za pripravo ekipe na ta spopad. To je zelo pomembna nagrada, ki jo podeljujejo vsi igralci Serie A, tako da bi zelo rad bil tam. Zelo sem bil vesel, ko sem zvedel, da bom zmagal z več kot 90% glasovi, ki sem jih prejel s strani mojih nasprotnikov. To je najbolj pomembno nagrada, ki sem jo osvojil v tem obdobju, vendar pa ne morem biti tam. V moje imenu bo šel moj pomočnike iz Interja.”