X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-0 Mallorca

imageshack.us

Karim Benzema je z edinim zadetkom na teki proti Mallorci prinesel Real Madridu pomembno zmago, s čimer je vsaj zaenkrat utišal kritike, ki so pred tem letele na njegov račun. Varovanci Joseja Mourinha so tako z zadetkom francoskega napadalca obdržali stik z Barcelono in še vedno ostajajo v boju za naslov.

Portugalec na klopi kraljevega kluba je proti Mallorci nekoliko spremenil začetno postavo, saj je po in pred novo tekmo Copa del Rey uporabil sistem rotacije, pri čemer sta Xabi Alonso in Ozil (Khedira je manjkal zaradi poškodbe) ostala na klopi, priložnost v prvi postavi pa so tako dobili Gago, Kaka in Granero. Zaradi sprememb je logično prva postava utrpela nekaj škode, saj nikakor ni našla svojega pravega ritma igre. Mallorca tako ni imela v prvem polčasu preveč dela pred svojim kazenskim prostorom, tako da so tudi sami poskusili z nevarnejšimi napada, v enem od katerih je Nsue v 13. minuti zadel tudi vratnico. Kljub temu, da je Real Madrid v prvem polčasu imel večino časa žogo v svojih nogah, pa vseeno ni imel večje priložnosti za zadetek.

Že takoj na začetku drugega polčasa sta v igro namesto Gaga in Kakaja vstopila Alonso in Ozil, s čimer se je igra kraljevega kluba takoj vrnila v “prave” tirnice. Ozil je v ekipo vnesel svojo hitrost in vizijo, medtem ko je Alonso pomagal obdržati posest žoge in začeti kar nekaj hitrih protinapadov. Kljub vsem tem spremembam, pa so prve minute drugega polčasa minile brez zadetkov in navijači so vse bolj postajali nervozni. Prav takrat pa je na sceno stopil igralec, ki je bil v zadnjem času na največjem udaru kritik, Karim Benzema. V 61. minuti je francoski napadalec po Granerovi podaji prejel žogo na robu kazenskega prostora, brez težav med dvema gostujočima branilcema prišel do strela in z natančnim strelom v desni spodnji vratarjev kot premagal Aouteja. Takoj po zadetku je reagiral tudi Mourinho, ki je v igro namesto Granera poslal Lassa. Po prejetem zadetku je Mallorca poskušala odgovoriti, s čimer so beli lahko zlahka uporabi to za svoje protinapade. Cristiano Ronaldo je tako skoraj dosegel drugi zadetek na tekmi iz prostega strela toda njegov strel je le za las zletel mimo gola. Portugalec je imel novo odlično priložnost samo minuto kasneje, ko je z glavo zadel prečko. Lepo priložnost za nov zadetek je imel tudi Benzema, toda njegov strel je odlično obranil Aouate, na drugi strani pa je imel tik pred koncem lepo priložnost tudi Webo, a se je odlično izkazal Iker Casillas.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Iturralde Gonzalez
Real Madrid 1-0 Mallorca
Benzema 61.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us