X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Casillas imenovan za ambasadorja dobre volje ZN

imageshack.us

Vratar Real Madrida, Iker Casillas je bil v ponedeljek v Ženevi (Švica) imenovan za ambasadorja dobre volje pri Združenih narodov za razvoj (UNDP), kjer sta mu družbo delala tudi administrativna pomočnica UNDP, Rebeca Grynspan in generalni sekretar ZN in posebni svetovalec športa za razvoj in mir, Wilfried Lemke.

Casillas je bil povabljen, da postane ambasador dobre volje že julija lansko leto in se je tako pridružil pri delanju dobrih del več nekdanjim Madridistam, kot sta to Ronaldo in Zidane, pa tudi Didieru Drogbaju (Chelsea), Marti Vieiri da Silvi (FC Gold Pride), Mariji Sharapovi, Antoniju Banderasu in Misako Konni.

Casillas:
“Zahvaljujemo se vam za to dajanje zaupanja vame. Delal bom po svojih najboljših močeh. Moje vrednote in vzgoja so globoko zakoreninjene in za to se zahvaljujem svojim staršem. Prav tako se moram zahvaliti tudi Real Madridu, mojemu drugemu domu, za vse vrednote, ki so me naučili.”

“To je ogromno odgovornost, vendar pa mislim, da jo lahko tudi sprejmem. Tukaj bom vedno, ko se me bo potrebovalo. Od danes naprej si bom še bolj prizadeval za dobra dela, čeprav sem že do sedaj naredil veliko dobrega. Upam, da je to pozitiven odnos za vse vpletene in da bomo lahko pomagali tistim, ki so pomoči najbolj potrebni. Sedaj je čas, da se začnejo delati dobre stvari.”

Grynspan:
“Casillas je bil idealen kandidat, ker ga ne skrbi le to, da bi bile slaven. Prav tako se zavzema za družbena vprašanja. Iker ni samo vzor za otroke po vsem svetu, ampak je tudi zavezan k izboljšanju življenja tistih, ki so najbolj ranljivi. Ponosen sem, da mu lahko predamo do diplomo.”

Španski veleposlanik pri ZN, Javier Garrigues:
“On je ikona in vzor za mlade in kakor tudi za starejše, zaradi svojega motivacijskega duha, njegovega timskega dela in vseh ostalih dobrih vrlin, ki so v športu. On vse stori s ponosom, ponižnostjo in karizmo, zaradi tega je najboljši predstavnik španske dobrodelne družbe. Čestitam.”

Ambasadorji dobre volje ZN
Kljub raznolikosti njihove slave, se vsi globoko zavzemajo za revne v svetu in se tako zavzemajo k temu, da bi naš planet postal boljši kraj za vse nas, da bi izkoreninili revščino, se borili proti virusu HIV/AIDS, zagotavljanju okolje trajnosti, varstva človekovih pravic in krepitev položaja žensk. Njihova slava pomaga širiti ta nujna sporočila človekovega razvoja in mednarodnega sodelovanja.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us

imageshack.us imageshack.us