X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ramos

Sergio Ramos je v intervjuju za Realmadrid.com analizirala polfinalne Copa del Rey.

Finale Copa del Rey je zelo blizu. Sedaj si ne morete privoščiti napake v polfinalu.
Tako je. Zelo smo navdušeni nad igranjem v treh tekmovanjih, vendar smo trenutno osredotočeni le na Copa del Rey. Real Madrid ni osvojil tega naslova sedaj že leta in tako imamo sedaj edinstveno priložnost, da se uvrstimo v finale. Vemo, da je Sevilla zelo težak nasprotnik v izločilnih bojih, kjer se igrajo dve tekmi. Smo nekoliko živčni, poleg tega pa se veselimo, ker imamo možnost se uvrstiti v finale.

Ta ekipa si zares želi zmagati pokal, kajne?
Seveda. To je naša dolžnost, da se borimo za vsak naslov, ki je v igri, vendar pa je minilo že 18 let od zadnjega pokalnega naslova, ki ga je osvojil Real Madrid. Zelo trdo smo delali, da smo danes lahko tukaj. Celotna ekipa je osredotočena na osvojitev naslova.

Trener je vam dal jasno vedeti, da si želi zmagati …
Trener je prvi človek v ekipi, ki se zaveda pomembnosti vsakega tekmovanja. On ve, kako se streže zunanjim stvarem, ki lahko vplivajo na nas, tako da mi ostanemo osredotočeni v vsakem tekmovanju. Pravkar je osvojil trojno krono v Italiji in ve kako je osvajati tri naslove, kar nam je v veliko veselje, kakor tudi našim navijačem.

Predvidevam, da bo to polfinale posebno za vas osebno …
Zame je vedno posebno, ko se vrnem v sosesko Nervión in ko igramo na stadionu Sanchez Pizjuan. Tam sem doživel svoj prvi ligaški nastop in imam na sploh zelo lepe spomine na ta stadion. Sedaj branim druge interese in zato hočem, da zmaga moja ekipa, vendar pa bo v mojem srcu vedno prostor za Sevillo, ker celotna moja družina podpira ekipo.

Vzdušje med tekmo bo impresivno.
Ja in bo igralo tudi ključno vlogo. Če je obstajala samo ena stvar, ki je ponesla Sevillo do osvojitve naslovov v teh letih, potem so bili to navijači. Vedno podpirajo svojo ekipo in ustvarjajo posebno atmosfero. So 12. igralec in Sevilli mora biti v čast, da jih ima.

Kaj menite o Sevilli?
V zadnjih letih imajo dobro ekipo, kjer si vedno prizadevajo končati na tretjem ali četrtem mestu v La Ligi. To sezono so imeli slabši začetek sezone, toda sedaj, ko se je vrnilo nekaj poškodovanih igralcev, so naši spet igro, ki je vedno krasila Sevillo. Odkrito povedano jim želim vse najboljše, razen v Copa del Rey.

Kaj je njihovo najnevarnejše orožje?
Mislim, da so dobra ekipa na kolektivni ravni. Če že moram izpostaviti njihova nevarnejša orožja, potem bi rekel, da so nevarni preko obeh kril, kjer imajo hitre in nezaustavljive krila, kot sta to Navas in Perotti. Napadalca Luis Fabiano in Kanoute izkoristita vsako dobljeno priložnost. Prav tako imajo tudi trdno sredino z igralci kot je to Renato. So uravnotežena ekipa in zato so v zadnjih letih v samem vrhu.

Kako jih lahko premagate?
Imamo poseben slog, še posebej v tej sezoni pod Mourinhom. Skušali bomo narediti to, kar počnemo že na zadnjih tekmah, ker nam to prinaša tudi dobre rezultate. Osredotočili se bomo na to, da igramo svoj slog igre in da bomo pri tem ostal vseskozi osredotočeni. Že majhne napake se na takšnih tekmah izkažejo za odločilne, zato se bomo poskušali izogniti neumnim napakam, saj Sevilla izkoristi vse take napake.

Igranje povratne tekme na Santiago Bernabeu je prednost, …
Igranje v izločilnih bojih z dvema tekmama ima svoje prednosti in slabosti. Poskušali bomo doseči dober rezultat v Sevilli in doseči zadetek, kar je zelo pomembno v teh izločilnih bojih. Hvaležni smo za igranje povratne tekme na Santiago Bernabeu pred našimi navijači. To nam omogoča, da smo nekoliko bolj pomirjeni, saj vemo, da imamo še nekatere možnosti za popravljanje doseženega rezultata s prve tekme.

Vzdušje na stadion bo vsekakor peklensko, da bi se uvrstili v finale.
Upamo, da bo res. Upamo, da bomo imeli koristi od domačega igrišča. Hočemo, da bi naši navijači uživali in da nas podpirajo, tako da bomo vsi uživali v uvrstitvi v finale.