X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Sevilla-Real Madrid

Ponovno so na sporedu tekme Copa del Rey in sicer smo že v polfinalu kraljevega pokala, kjer bo Real Madrid danes na stadionu Sánchez Pizjuán igral prvo tekmo proti aktualnemu prvaku, Sevilli.

To je prvo polfinale Real Madrida v Copa del Rey po petih letih, potem ko so v letošnji sezoni na svoji poti do sedaj izločili Murcijo, Levante in Atletico Madrid, sedaj pa beli upajo, da bodo temu seznamu ekip dodali še aktualnega prva, ekipo Seville. “To bo težka tekma. Njihovi navijači vedno pripravijo vroče ozračje. To bo lepo polfinale, vendar pa moramo sami doseči zadetek že na prvi tekmi,” je dejal Casillas na predvečer tekme.

POT OBEH EKIP DO LETOŠNJEGA POLFINALA COPA DEL REY
REAL MADRID SEVILLA
ŠESTNAJSTINA FINALA ŠESTNAJSTINA FINALA
Murcia 0-0 Real Madrid
Real Madrid 5-1 Murcia
Real Union 0-4 Sevilla
Sevilla
6-1 Real Union
OSMINA FINALA OSMINA FINALA
Real Madrid 8-0 Levante
Levante 2-0 Real Madrid
Sevilla 5-3 Malaga
Malaga 0-3 Sevilla
ČETRTFINALE ČETRTFINALE
Real Madrid 3-1 Atletico Madrid
Atletico Madrid 0-1 Real Madrid
Villarreal 3-3 Sevilla
Sevilla 3-0 Villarreal

Sredina tekma ne bo veliko pomenila le za Sergia Ramosa, ki se vrača v svoje rodno mesto in bo igral proti svoji nekdanji ekipi, ampak pa bo tudi nekaj posebnega za Joseja Mourinha, ki prav danes praznuje svoj 48. rojstni dan in bi rad tako osvojil že svoj 25. zmago, odkar je prevzel mesto prvega trenerja Real Madrida. K temu bi lahko prispeval tudi Cristiano Ronaldo, ki bo poleg želje po novi zmagi upal tudi na to, da bi sam dosegel kakšen zadetek, s čimer bi se lahko sam zavihtel na vrh najboljših strelcev letošnjega pokalnega tekmovanja (Cristiano si zaenkrat deli prvo mesto, saj je tudi napadalec Almerije Ulloa dosegel šest zadetkov).

Beli bodo danes tako odigrali že osmo tekmo v tem mesecu in ker je sama tekma zelo pomembna, je Mourinho s seboj na stadion Sánchez Pizjuán pripeljal vseh 22 razpoložljivih igralec, pol njih pa je v Sevillo potoval tudi mladi vratar Mejias. Po lažji poškodbi desnega gležnja se tako v ekipo vrača tudi Sami Khedira, potem ko ni mogel pomagati svojim soigralcem na zadnji prvenstveni tekmi proti Mallorci.

Kljub nekaterim spodrsljajem v La Ligi, pa je Sevilla bila zato do sedaj odlična v kraljevem pokalu. Z Gregoriom Manzanom na klopi, Rojiblancosi sedaj ponovno spominjajo na ekipo, ki je lanski sezoni osvojila kraljevi pokal. Pravzaprav so osvojili Copa del Rey kar dvakrat v zadnjih štirih sezonah, kar samo priča o tem, kako je to tekmovanje pisano na kožo andaluzijski ekipi.

SEVILLA vs REAL MADRID V COPA DEL REY *
T Z R P DG PG
Sevilla 26 10 2 14 34 44
Real Madrid 26 14 2 10 44 34

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli
* Vključena tudi finalna tekma iz leta 1962

Po zmagah 3-0 proti Villarrealu in 4-1 proti Levanteju, se Sevilla podaja v današnjo tekmo zelo optimistično in se nikakor ne ozirajo na to, da bo pri njih gostoval sloviti Real iz Madrida. Zdi se, da je Luis Fabiano našel svojo staro strelsko formo, potem ko je za vikend dosegel hat-trick in bo tako nedvomno eden od najnevarnejših igralcev za vrata, ki jih bo branil Iker Casillas.