X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Adebayor tudi uradno v Real Madridu

imageshack.us

Emmanuel Adebayor je bil danes na Santiago Bernabeu tudi uradno predstavljen kot nova Madridista. Novi napadalec Real Madrida je danes zjutraj že treniral na Valdabebasu s Castillo, saj je imela prva ekipa po včerajšnji tekmi kraljevega pokala prost dan, vendar je prišel pogledati svojo najnovejšo okrepitev na treningu z drugo ekipo Reala tudi Jose Mourinho. Po treningu s Castillo, je Adebayor odšel na Santiago Bernebeu, kjer je najprej podpisal pogodbo z Real Madridom za naslednjih šest mesecev, po podpisu pogodbe pa je bil predstavljen tudi sedmi sili v novinarskem središču stadionu, kjer mu je delal družbo generalni direktor Jorge Valdano. Na svoji prvi novinarski konferenci, odkar je postal igralec Real Madrida, je napadalec izrazil svoje mnenje o življenjski priložnosti igranja za Real Madrid, ekipo, ki jo sam smatral za najboljšo na svetu.

Trening s Castillo

imageshack.us

Najnovejši novinec v ekipi Real Madrida se je danes zjutraj pridružil Estebanu Graneru in Pedru Leonu, s katerima se je tudi vseskozi pogovarjal, na treningu pod vodstvom Alberta Torila, trenerjem Real Madrid Castille, saj je imela prva ekipa danes prost dan, potem ko so včeraj odigrali tekmo Copa del Rey proti Sevilli. Trening so si z zanimanjem ogledali tudi Jose Mourinho, njegovo trenersko osebje, Zinedine Zidane in Miguel Angel Pardeza, saj so si želeli v živo videti prve korake napadalca iz Toga na Valdabebasu.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us

imageshack.us imageshack.us imageshack.us

Podpis pogodbe

imageshack.us

Po treningu s Castillo je napadalec odšel na stadion Santiago Bernebeu, natančneje v sobo upravnega odbora, kjer je podpisal šestmesečno pogodbo z Real Madridom. V novem domu so igralca pozdravili tudi drugi podpredsednik Eduardo Fernandez de Blas, generalni direktor Jorge Valdano, športni direktor Miguel Pardeza in več članov upravnega odbora. Po podpisu pogodbe je Adebayor prejel tudi več daril, med drugim tudi novi dres s njegovim napisom na hrbtu. Adebayor se je nato srečal tudi z legendo Real Madrida in sedanjim direktorjem za institucionalne odnose Emiliom Butragueñom. Adebayor je po podpisu pogodbe občudoval številne osvojene lovorike kot so to, devet naslovov Lige prvakov, osmih košarkarskih evropskih in pokal za najboljši klub 20. stoletja. Prav tako pa je bil igralec brez dvoma zelo navdušen nad samo veličino Real Madrid.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us

Novinarsko konferenca

imageshack.us

Po opravljenih vseh formalnostih okoli podpisa pogodbe, je Emmanuel Adebayor opravil še svojo prvo novinarsko konferenco kot igralec Real Madrida. Po novinarski konferenci pa je prvič oblekel tudi beli dres kraljevega kluba, ki pa je zaenkrat še bil brez številke ter se fotografom predstavil tudi na igrišču Santiaga Bernabeu.

Emmanuel Adebayor:
“Že sedaj se počutim kot doma. Storil sem vse kar sem lahko, da sem prišel sem in ne bom pustil, da ta priložnost o kateri sem vedno sanjal, mi spolzi skozi prste. To bo velik izziv in vem, da tukaj navijači veliko pričakujejo, tako da bom na igrišču bil tak kot sem vedno in bom poskušal ponovno vzpostaviti zaupanja v klub in v navijače. Ne morem prositi za kaj več. Na koncu sezone hočem osvojiti naslove z Real Madridom, kar je resnično pomembno meni. Danes zjutraj med treningom sem govoril z Mourinhom in sem zelo vesel, da sedaj pripadam Real Madridu.”

“Vsak igralec tukaj je zelo nadarjen. Sam moram nadgraditi svojo igro in pomagati ekipi po najboljših močeh. Moram se zabavati in ob enem trdo delati, da dokažem, da spadam sem. Igrati na nivoju z zgodovino Real Madrid ni enostavno, vendar pa bom poskusil po svojih najboljših močeh, da bi igral na tej ravni. Sam ne bi prišel sem, če ne bi verjel, da lahko premagamo Barcelono. To seveda ne bo enostavno, vendar smo odlična ekipa z igralci kot so to Kaka, Benzema, Ronaldo in Ozil. Prepričan sem, da se bomo vsi odlično razumeli.”

“Sam sem tukaj, da pomagam V preteklosti sem že imel priložnost igrati z Benzemajem in je odličen igralec, ki trenutno igra zelo dobro. Zelo ga spoštujem. Sam sem tukaj, da igram nogomet in želim mu vse najboljše. Igral bom, kjer mi bo trener naročil, da naj igram. Imam priložnost igrati z velikimi nogometnimi imeni, tako da se bom prilagodi na katero koli mesto. To sem že storil z Morientesom v Monacu in to bom naredil tudi tukaj, ker so vsi tukaj zelo nadarjeni. Vem, da bo konkurenca močna, saj je to najboljši klub na svetu, vendar sem šel skozi iste stvari že v Arsenalu. Takrat sem prišel v klub zelo mlad, vendar pa mi je uspelo vseeno doseči veliko zadetkov. Moja edini misli so pri ekipi in pri osvajanju naslovov.”

“Sem nogometaš in zato potrebujem igralni čas, vendar mislim, da ima vsakdo zaupanje vame in zato bom delal po svojih najboljših močeh, da dokažem, da se ne motijo o meni. Pripravljen sem, da zmagam v tej bitki.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us

imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us imageshack.us