X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sevilla 0-1 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je slavil v Sevilli, kljub sovražnem ozračju na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán. Real je tudi dokazal, da se tekme zmagajo z dobrim nogometom in ne s propagandnimi oglasi. Benzema je pri zmagi znova odigral ključno vlogo in se je izkazala za odličnega napadalca, potem ko je mojstrsko izigral obrambo Sevilli in Realu pred povratno tekmo prinesel lepo prednost.

Mourinho je v prvo postavo postavil Lassa namesto Di Marije, da bi njegova ekipa imela bolj enakopravne možnosti proti fizično moč sredini Seville. Real Madrid je tako nadzoroval Zokoraja in Romarica, ob enem pa je od igre odrezal tudi Kanouteja. Kljub temu, pa je imela Sevilla na začetku tekme pobudo, vendar pa so Madridiste odgovorile in povedle ter nato tudi nadzorovale potek tekme. V 17. minuti je Ozil sprejel žogo na sredini igrišča in v ogenj poslal Benzemaja, ki je žogo s sredine igrišča popeljal proti kazenskemu prostoru Seville. V nadaljevanju akcije je Francoz nato v kazenskem prostoru odlično preigral Alexisa ter na koncu s strelom v dolgi kot premagal tudi Palopa. Spektakularen zadetek Benzemaja je povsem utišal sicer glasne domače navijače. Sevilla je začutila pritisk, da izgublja tekmo in je nadaljevala z nepremišljeno igro. Varovanci Mourinho so nato prikazal brezhibno taktično disciplino in imeli le malo težav v obrambi. Domači so imeli najlepšo priložnost v prvem polčasu za izenačenje v prvi minuti sodnikovega podaljška, ko je Luis Fabiano že premagal Casillasa in streljal na gol, vendar pa je žogo v zadnjem trenutku s požrtvovalno posredovanjem z golove črte izbil Albiol. Sodnik se je odločil, da ni bilo zadetka, kljub močnim protestom igralcev in navijačev Seville, počasni posnetki iz več zornih kotov, pa je nato razkrila, da je bila sodnikova odločitev pravilna, saj žoga ni v svojem celotnem obsegu prešla golovo črto.

V drugem polčasi je Real Madrid s pridom izkoriščal več praznega prostora, ki so ga domači puščali za protinapade, kjer bi lahko klub iz španske prestolnice še povišal prednost, potem ko sta imela lepo priložnost Carvalho (strel z glavo) in Cristiano Ronaldo. Slednji je že preigral Palopa, vendar pa se je nato nekoliko zapletel, a je do žoge še prišel Ozil, ki bi prav tako lahko poslal žogo v prazno mrežo, vendar je v zadnjem trenutku z drsečim štartom blokiral strel Alexis. Domači so imeli še najlepšo priložnost preko nekdanjega igralca Reala, Negreda, ki pa je streljal mimo gola. Takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu je prišlo tudi do neljubega dogodka, potem ko je nekdo iz množice navijačev Seville vrgel plastenko na igrišče in pri tem v glavo zadel Casillasa. Realov vratar je takoj padel na tla in je za nekaj trenutkov tudi obležal, vendar pa na srečo ni bilo nič hujšega z njim, vendar pa ta incident vsekakor ne bi smel ostati nekaznovan, saj meče slabo luč ne samo na Sevillo, ampak tudi na celoten španski nogomet.

Stadion: Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla)
Sodnik: Undiano Mallenco
Sevilla 0-1 Real Madrid
Benzema 17.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us