X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Osasuna-Real Madrid

V deveti in ob enem tudi zadnji tekmi Real Madrida v mesecu januarju, bodo beli gostovali v Pamploni pri Osasuni, ki trenutno hodi po zelo tankem ledu in je zelo blizu coni izpada v drugo ligo.

Joseja Mourinha in njegove varovance v drugi polovici sezone čaka kar nekaj težkih gostovanj in eno takšnih gostovanje je že na stadionu Reyno de Navarra, kjer upajo beli, da bodo dosegli sedmo gostujočo zmago v letošnjem prvenstvu.

STATISTIKA OBEH EKIP V LA LIGI
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
MESTO NA LESTVICI ŠT. TOČK T Z R P T Z R P
Real Madrid 2 51 10 10 0 0 10 6 3 1
Osasuna 17 18 9 4 4 1 11 0 2 9

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Z izjemo Pepeja, Higuaina, Dudeka in Marcela, ki je zbolel z gripo, ima Jose Mourinho na razpolago vse svoje igralce. Čeprav je bil Emmanuel Adebayor komaj predstavljen v četrtek, je bil vseeno prvič vpoklican za tekmo in je tako tudi odpotoval v Pamplono.

Glede na to, da ima Osasuna samo eno točko prednosti pred cono izpada in glede na to, da ji ni uspelo zmagati na niti eni od svojih zadnjih osmih tekmah, bi zmaga varovancev Joseja Antonia Camacha prinesla še kako potrebne točke ter bi tudi dvignila samozavest ekipe pred nadaljevanjem sezone. Kljub slabemu nizu tekem, pa je Osasuna na domačem igrišču v tej sezoni izgubili le eno tekmo.

Reper, Cejudo, Masoud, Nekounam in Monreal so na stranskem tiru in tako ne bodo mogli igrati proti Real Madrid, medtem ko se bo Walter Pandiani vrnil v ekipo in bo tako po vsej verjetnosti tudi začel tekmo v prvi postavi Osasune.

Real Madrid in Osasuna sta se do sedaj v La Ligi pomerila na 65. tekmah in statistika je pri tem na strani kraljevega kluba. Beli so na dosedanjih tekmah zabeležili 39 zmag in 12 remijev, medtem ko sta se ekipi 14-krat razšli brez zmagovalca. Statistika govori v prid Real Madrida tudi pri danih in prijetih golih, saj so beli do sedaj Osasuni dali 132. golov, prejeli pa so jih 65.

REAL MADRID vs OSASUNA V LA LIGI
T Z R P DG PG
Real Madrid 65 39 14 12 132 65
Osasuna 65 12 14 39 65 132

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

Verjetni postavi:

Osasuna (4-2-3-1): Ricardo; Nelson, Miguel Flaño, Sergio, Damia; Soriano, Puñal; Camuñas, Pandiani, Coro; Aranda

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Arbeloa, Carvalho, Albiol, Ramos; Xabi Alonso, Khedira; Cristiano Ronaldo, Ozil, Di Maria; Benzema