X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Osasuna 1-0 Real Madrid

Real Madrid ni uspelo končati januarja z zmago, potek ko je včeraj edini zadetek na tekmi v Pamploni dosegel Camuñasa ter tako belim prizadejal drugi poraz v sezoni, vendar pa sedaj ni časa za počitek, saj bele v sredo čaka že povratna tekma polfinala Copa del Rey proti Sevilli.

Osasuna je začela tekmo odločno in tako Real Madridu ni dala niti trenutka za oddih. Z ogromno fizičnega napora je Los Rojillosom uspelo ustaviti razvoj igre Reala, medtem ko so se sami v takšni situaciji znašli zelo dobro. Prvi lepšo priložnost se je v 25. minuti ponudila Cristianu Ronaldu, potem ko se je Portugalec sam znašel v protinapadu pred vrati Osasune, a se je zapletel in na koncu sploh ni prišel do strela. Domači so imeli prvo priložnost preko Pandianija, ki se je sam znašel pred vrati Reala po dobri podaji, vendar pa je z glavo streljal preko vrat Casillasa. Real je imel najlepšo priložnost v 34. minuti, ko je streljal Benzema, vendar pa je domači vratar Ricardo obranil njegov strel. V zaključku prvega polčasa je Osasuna nekoliko popustila, tako da je belim le uspelo nekoliko razviti svojo igro in si ustvariti priložnosti. Cristiano je tako imel v 41. minuti novo priložnost za zadetek, vendar pa je Ricardo še enkrat več odlično posredoval.

V drugem polčasu se ni veliko spremenilo od zaključka prvega polčasa, saj je Real še naprej bil več pri žogi in si priigrala tudi nekaj več priložnosti. Kljub napadom Reala, pa so beli v 62. minuti doživeli velik šok. Pandiani in izjemno razigrani Aranda, ki je bil vzgojen v mlajših selekcijah Reala, sta žogo spravila do Camunasa, ki je z natančnim strelom premagal Casillasa, potem ko se je žoga odbila od desne vratarjeve v gol. Real Madrid je tako imel skoraj pol ure, da je odgovoril in obrnil stvari v svojo korist. Mourinho je tako v igro naenkrat poslal kar tri nove nogometaše, pri čemer je portugalski strateg stavil v napad. Na zelenico so tako prišli Xabi Alonso, Kaka in Emmanuel Adebayor, ki je tako debitiral v belem dresu Real Madrida. Kraljevi klub je močno pritisnil in imel povsem posest žoge v svojih nogah ter si ustvarili kar nekaj lepih priložnosti, ki pa so ostale vse neizkoriščene. Kljub močnemu pritisku pa je na koncu Realu zmanjkalo časa, saj mu ni uspelo doseči izenačujočega zadetka in Osasuna je tako slavila z 1-0.

Stadion: Reyno de Navarra (Pamplona)
Sodnik: Muñiz Fernandez
Osasuna 1-0 Real Madrid
Camunas 62.