X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je po današnjem treningu stopil pred novinarje, kjer je povedal, da ne bo enostavno ekipi se uvrstiti v finale Copa del Rey, ker je rezultat iz prve tekme pustil obema ekipama odprta vrata v finale.

“Že več let je minilo, odkar je Real Madrid odigral svoje zadnje finale Copa del Rey in mi smo sedaj oddaljeni le tekmo od letošnjega finala. Seveda bo nam težko, ker je naš rezultat s prve tekme pustil obema ekipama precej odprta vrata. Moji igralci so zelo navdušeni nad možnostjo uvrstitve v finale po naši tekmi v Sevilli. Tam se bomo uvrstili če bomo jutri zmagali ali remizirali. Pričakujem, da bodo navijače na Bernabeu izrazili svojo željo, da bi se uvrstili v finale in da bodo pomagali ekipi pri uresničitvi tega. Kljub temu pa bo težko, kot sem že rekel, saj je rezultat še zelo odprt. Ekipa potrebuje podporo svojih navijačev in pričakujem, da bodo navijači na Bernabeu pomagali ekipi se uvrstiti v finale.”

“Odigrali smo devet tekem v enem mesecu, kar je težko za igralce, ki niso navajeni tega. V prejšnjih letih je bila ta ekipa izločena iz kraljevega pokala že v prvem ali drugem krogu, prav tako pa je izpadla v osmini finala Lige prvakov že zadnjih par let. Ti igralci so navajeni le na igranje v La Ligi.”

“Moji igralci se morajo navaditi na to. Pričakujem, da bodo igrali boljše že v naslednjem letu in nato še boljše v naslednji sezoni. Naš cilj se je boriti do konca za zmago v vsakem tekmovanju. Problema igranja tekem na vsaka dva dni ni fizične narave, ampak prej psihološke. To je zato nekoliko težje, vendar pa so ti igralci že pravi moški. Moški je bitje navad in igralec je moški, zato je tudi igralec bitje navad.”

“Igrali smo na visoki ravni kar dolgo časovno obdobje in trenutno imamo s tem nekoliko več težav, kot smo jih imeli prej.”

“Ne maram govoriti o igralcih, ki ne igrajo v tem trenutku, vendar moram reči, da je ekipa s Pepejem igrala na višjem nivoju. Ne boji se pustiti odprtega prostora za seboj. Vrši večji pritisk, ukrade več žog in se boljše znajde z žogo v napadu. Zelo sem zadovoljen s svojim branilci, vendar pa nam znanje Pepeja omogoča, da z njim lahko spremenimo slog igre.”

“Trenutno dosegamo manj zadetkov, vendar pa je to povsem normalno. Soočamo se z ekipami, ki ne bodo igrali sredi tedna še ene tekme in ki se imajo čas pripraviti samo na nas.”

“Cristiano Ronaldo je pomemben igralec za nas. On bo zadnji igralec, ki se ga mora omeniti, ko ne dosežemo zadetek, saj vedno da vse od sebe za ekipo. Za Cristianom je fantastična sezona in bo ponovno dosegal zadetke, vendar pa ne morem vedeti, ali se bo to zgodilo v nedeljo ali naslednji teden.”