X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Sevilla

imageshack.us

Jose Mourinho je prispel v Real Madrid pred sedmimi meseci in je že sedaj pripeljal ekipo nazaj tam, kamor spada. V sredo zvečer je tako vodil svoje varovance do nove zmage, s katero se je ekipa uvrstila v finale Copa del Rey, kjer bo nasprotnik kraljevega kluba njegov največji rival, Barcelona.

Bilo je za pričakovati, da bi Sevilla nekoliko več tvegala, da bi spreobrnila rezultatski zaostanek 0-1 s prve tekme, vendar pa vseeno nismo bili priča temu. Varovanci trenerja Manzana so disciplinirano čakali igralce Real Madrida v obrambi v upanju, da bi jih presenetili s protinapadi. Kljub temu pa so igralci pod vodstvom Mourinha iskali pot do zadetka od samega začetka naprej in imeli tako lepo priložnost za zadetek že v 4. minuti preko Benzemaja, vendar pa je Francoz strel mimo gola, potem ko je prišel do odbite žoge, saj je pred tem Di Maria zadel vratnico. Cristiano Ronaldo si je obupano prizadeval doseči zadetek, vendar pa je gostujoči vratar Javi Varas v 33. minuti obranil njegov strel, potem ko se je Portugalec sam znašel pred njim. Kljub več lepim priložnostim kraljevega kluba, v prvem polčasu ni bilo zadetkov in ekipi sta odšli na odmor z neodločenim rezultatom.

Stvari se niso bistveno spremenile v drugem polčasu. Sevilla še naprej ni tvegala veliko in Real Madrid je še naprej poskušal doseči zadetek, s katerim bi si praktično že zagotovil nastop v finalu. V 68. minuti je gostujoči vratar moral še enkrat več posredovati, potem ko je poskusil Di Maria. Osem minut pred koncem tekme je odlična sodelovala nemška naveza v belem dresu, potem ko je Khedira lepo zaposlil Özila, ki je na koncu preigral vratarja Varasa in poslal žogo v prazno mrežo. V zadnjih minutah je svoj debi na stadionu Santiago Bernebeu v dresu Real Madrida dočakal tudi Emmanuel Adebayor in že takoj poskrbel, da so gosti nadaljevali z igralcem manj, potem ko ga je v 85. minuti podrl Sanchez in si prislužil predčasen odhod pod tuš. Ko je že kazalo na minimalno zmago Reala tudi na povratni tekmi polfinala kraljevega pokala, je v četrti minuti sodnikovega podaljška Lass podal do Adebayorja v kazenski prostor, kjer je igralec iz Toga odlično zaustavil žogo s prsmi in jo nato še z volejem pospravil v mrežo ter tako na najboljši način zaključil svoj debi na “templju” kraljevega kluba. Real Madrid in celoten Madridismo se sedaj lahko pripravi na še eno soočanje z Barcelono, tokrat v finalu Copa del Rey, ki bo na sporedu 20. aprila.

Stadion: Santiago Bernbeu (Madrid)
Sodnik: Teixeira Vitienes
Real Madrid 2-0 Sevilla
Özil 82., Adebayor 90.
RK: Sanchez 85. (Sevilla)
Naprej Real Madrid s 3:0

imageshack.us imageshack.us imageshack.us