X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cristiano Ronaldo praznuje 26. rojstni dan

Cristiano Ronaldo danes praznuje svoj 26. rojstni dan in si ga želi praznovati tako, da bi jutri dosegel svoj 40. ligaški zadetek kot Madridista.

Ronaldo je sedaj v ekipi kraljevega kluba eno leto in pol in še vedno blesti s svojimi predstavami na igrišču. Cristiano je postal vodilni napadalec ekipe vse odkar je 28. avgusta 2009 debitiral proti Deportivu. Za preteklo leto je bil nagrajen z nagrado FIFA, saj je bil izbran v najboljšo enajsterico leta 2010, trenutno pa tudi vodi za nagrado Pichihi, potem ko je na 21-ih tekmah dosegel 22 zadetkov (*23 po štetju Marce). Če bo jutri dosegel dva zadetka proti Real Sociedadu, bi Ronaldo postal Madridista, ki mu je uspelo na najmanj odigranih tekmah doseči prvih 50 zadetkov, s čimer bi prehitel legendarnega Ferenca Puskasa, ki mu je to uspelo na 54. tekmah.

Cristiano je že pravi nogometni veteran, kljub temu, da danes praznuje komaj svoj 26. rojstni dan. Rodil se je v portugalskem mestu Madeiri leta 1985 in je začel igrati nogomet pri manjšem lokalnem klubu Andorinha. Ko je bil star 11 let se je pridružil Sporting Lisbona, kasneje pa je leta 2001 tudi debitiral za prvo ekipo.

Igralec je kmalu padel v oči Siru Alexu Fergusonu, ki ga je pripeljal v Manchester United, s katerim je nato Portugalec postal najboljši igralec na svetu, potem ko je osvojil nagrado Ballon d’Or, FIFA najboljši igralec leta, Zlato kopačko in FIFPro nagrado za najboljšega igralca leta 2008.

Cristiano Ronaldo se je danes zjutraj kot ponavadi udeležil treninga, kjer se je pošalil s svojimi soigralci, še posebej z Marcelom, ki velja za enega izmed njegovih najboljših prijateljev v ekipi. Vsakdo mu tudi zaželel vse najboljše za rojstni dan.

V imenu slovenske Real Madrid navijaške skupnosti želimo Ronaldu še veliko dobrih tekem in veliko uspehov v dresu Real Madrida.