X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Pot Reala do pokalnega finala

Real Madrid in Barcelona se bosta pomerila v finalu španskega kraljevega pokala, ki je v Španiji imenovan Copa del Rey in sicer bo finale na sporedu 20. aprila, ko bodo beli poskušali osvojiti prvo lovoriko v tej sezoni. Da pa je Real prišel do samega finala, se je moral zelo potruditi na svoji poti, pri čemer je izločil Murcijo, Levante, Atletico Madrid in na koncu še Sevillo.

Šestnajstina finala: Murcia
Prva tekma šestnajstina finala je potekala na stadionu Nueva Condomina, kjer se je tekma končala z rezultatom 0-0. Na povratni tekmi se je odvila povsem druga zgodba, saj je Real Madrid le vzel stvari v svoje roke in zmagal z rezultatom 5-1, potem ko so za bele po en zadetek prispevali Granero, Higuain, Cristiano Ronaldo, Benzema in Xabi Alonso.

Osmina finala: Levante
V dvoboju proti Levanteju je Real potreboval vsega eno tekmo na Santiago Bernebeu, da je odločil potnika v četrtfinale, potem ko so beli pred domačimi navijači slavili s kar 8-0, pri čemer sta tako Benzema, kot tudi Cristiano Ronaldo dosegla hat-trick. S skoraj nemogočo nalogo preobrata na povratni tekmi, je Levante povratno tekmo vseeno dobil, vendar le z rezultatom 2-0.

Četrtfinale: Atletico Madrid
Real Madrid ni razočaral v četrtfinalnem mestnem derbiju z zmago na obeh tekmah. Na prvi tekmi je belim uspel preobrat, potem ko je prvi zadetek na tekmi dosegel Atletico preko Forlana in na koncu slavil z rezultatom 3-1. Teden dni kasneje je je z edinim zadetkom na tekmi v 23. minuti za zmago kraljevega kluba poskrbel Cristiano Ronaldo.

Polfinale: Sevilla
Na zadnji stopnici pred finalom je Real Madrid potoval v Sevillo k aktualnemu pokalnemu prvaku na stadion Sanchez Pizjuan, kjer so beli dosegli pomembno zmago 0-1. Povratna tekma je bila nato na sporedu 2. februarja na Santiago Bernebeu, kjer je Real v zadnjih minutah tekme dokončno strl Sevillo in slavil z 2-0 (Ozil in Adebayor sta bila strelca) ter se tako po dolgem času znova uvrstil v finale kraljevega pokala, kjer pa ga kot je že znano čaka Barcelona.

POT REAL MADRIDA DO FINALA COPA DEL REY
Krog tekmovanja Datum Tekma Rezultat
Šestnajstina finala 26/10/2010 Murcia – Real Madrid 0-0
10/11/2010 Real Madrid – Murcia 5-1
Osmina finala 22/12/2010 Real Madrid – Levante 8-0
06/01/2011 Levante – Real Madrid 2-0
Četrtfinale 13/01/2011 Real Madrid – Atletico Madrid 3-1
20/01/2011 Atletico Madrid – Real Madrid 0-1
Polfinale 26/01/2011 Sevilla – Real Madrid 0-1
02/02/2011 Real Madrid – Sevilla 2-0