X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je na sobotni novinarski konferenci razpravljal poleg vsega ostalega še o tekmi proti Real Sociedadu, o Cristianu Ronaldu in o svoji prihodnosti v klubu.

“Pozabiti moramo sedaj na Copa del Rey, saj bi bilo neumno, da bi razmišljajo o pokalu sedaj. Finale bomo igrali, ko bo prišel čas za to, zato se moramo sedaj osredotočiti na La Ligo in na Ligo prvakov.”

“Real Sociedad igra zelo dobro in zato se bomo morali paziti, saj so tudi ena od mojih najljubših ekip. Naša letošnja prva tekma proti njim je bila zelo zapletena, ker so igrali zelo dobro proti nam in ne zato, ker smo mi igrali slabo. So težka ekipa za premagati.”

“Favorit za osvojitev La Lige je ekipa, ki vodi na lestvici, vendar pa imamo še vedno matematične možnosti za osvojitev naslova. Še naprej bomo morali nadaljevati z zmagami in opravljati svoje delo.”

“Imamo enake možnosti za zmago v Ligi prvakov, kot ostalih 15 ekip, ki so še ostale v konkurenci. Tekme izločilnih bojev se bližajo in mi se pripravljamo na to, saj bomo morali biti v optimalni formi za igranje v izločilni fazi tekmovanja. Zelo pomembno je za Real Madrid, da preskoči to “pregrado” osmine finala, kot je bilo to že v primeru, ko smo se uvrstili v finale Copa del Rey. Trenutek resnice bo prišel konec februarja, ko bomo še enkrat igrali v Ligi prvakov. To tekmovanje ima poseben pomen za nas.”

“Do sedaj še nisem videl ekipe tako dobro telesno pripravljene ob koncu tekme, kot smo mi, toda ekipa je lahko telesno odlično pripravljena in vseeno dobi občutek manjše utrujenosti. Sami sebi nalagamo pritisk, saj hočem zmagati na vsaki tekmi. Ni mi všeč, ko ne zmagamo in ko ne igramo dobro. Ni mi mar za točkovno razliko med nami in našim glavnim nasprotnikom.”

“Delamo in napredujemo na strukturni in funkcionalni ravni ter gremo v smeri, ki mi je zelo všeč. Menim, da bo to pomagalo klubu, da bo močan iz športnega vidika in vse to mu bo omogočilo, da bo znova osvajal naslove. Moje odločitve gre z roko v roki z zmogljivostjo, da moram opraviti svoje delo na najboljši možen način in trenutno sem zadovoljen s stanjem v katerem sem.”

“Cristiano je v tej sezoni dosegel 32 golov. Njegove številke so resnično dramatične, saj doseže gol na vsaki drugi tekmi, pri čemer igra veliko časa … Zgrešil je le na pokalni tekmi proti Levanteju, ni bil še nič poškodovan ali izključen, igral je celo bolan … Verjamem, da bo sezona za njega še naprej fantastična tudi, če ne bo dosegel nobenega gola več.”

“Kaka se počuti zelo dobro, vendar pa je izgubil nekatere občutke in zato potrebuje še nekaj časa, da se mu ti občutki vrnejo. Arbeloa jemlje nogomet zelo resno. Zaveda se svoje kakovosti in svojih majhnih napak. Ne želi igrati preko svojih možnosti. Nikoli ne ne odigra za oceno 10, vendar pa tudi nikoli ne odigra za oceno 6. Vedno si zasluži oceno 7, 8 ali 9. Zelo mi je všeč ta tip igralca kot je on.”

“Benzema počne stvari sedaj veliko bolje. Ni dosegel zadetka na naši zadnji tekmi, vendar pa mu je Bernabeu kljub temu ploskal za njegova prizadevanja. To pomeni, da navijači verjamejo, da je igral zelo dobro. Njegova fizična in psihična prizadevanja med igro so zelo visoka. Vedno poskuša pomagati svojim soigralcem in doseči gol.”