X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Kopa prejel UEFA predsednikovo nagrado

Legenda Real Madrida, Raymond Kopa, je včeraj v Reimsu (Francija) prejel UEFA predsednikovo nagrado. Slovesnost je potekala pred tekmo med Stade Reims in Le Havre AC na stadionu Auguste Delaune. Na slovesnosti je Real Madrid zastopal direktor za institucionalne odnose Emilio Butragueño. Kopa je osvojil nagrado Ballon d’Or leta 1958 in je pomagal španskemu klubu do treh evropskih naslovov (1957, 1958, 1959) in dveh ligaških naslovov in lahko rečemo, da je bil del ene izmed najboljših ekip petdesetih let minulega stoletja.

Uspeh Kopa se je začel pri ekipi Stade Reims, s katerim je dvakrat postal francoski prvak (1953,1955) in s katerim se je uvrstil v finale evropskega pokala leta 1956, kjer pa je nato izgubil proti Real Madridu, h kateremu je nato tudi prestopil. Kopa je v treh letih igranja za kraljevi klub odigral 103 tekme in dosegel 30 zadetkov.

“To je zelo veliko čast zame, da sem letos prejel to nagrado,” je dejal Kopa na UEFA.com. “Prvič, ker sem prvi Francoz, ki ga je doletela ta čast. In drugič, ker ta nagrada prihaja s strani UEFA – organizacije, ki je vedno delal v dobo nogometa.”

Sicer pa je Kopa drugi nekdanji igralec Real Madrida, ki je prejel omenjeno nagrado, potem ko jo je pred njim že dobil Alfredo di Stefano. Di Stefano je prejel nagrado kot prvi ob njenem nastanku leta 2008, nato pa sta nagrado dobila še Bobby Charlton (2009) in Eusebio (2010) ter letos Kopa.

Emilio Butragueño, ki se je z veseljem udeležil slovesnosti v Reimsu je ob tem dejal: “V čast mi je biti tukaj z Michelom Platinijem na praznovanju odlikovanja Raymonda Kopa. Raymond Kopa je sinonim za najboljše trenutke v zgodovini Real Madrida.”