X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid-Real Sociedad

Real Sociedad prihaja na obisk na stadion Santiago Bernabeu le štiri dni po zmagi 2-0 Real Madrid nad Sevillo v kraljevem pokalu. Beli so še naprej nepremagani na svojem stadionu, kjer pa v tej sezoni niso oddali niti ene same točke in tako upajo, da bo ostalo tudi po današnji tekmi proti Real Sociedadu, ki bo na sporedu ob 19:00.

STATISTIKA OBEH EKIP V LA LIGI
DOMAČE TEKME GOSTUJOČE TEKME
Mesto na lestvici Št. točk T Z R P T Z R P
Real Madrid 2 51 10 10 0 0 11 6 3 2
Real Sociedad 9 28 10 6 0 4 11 3 1 7

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz

Real Madrid na domačem Santiago Bernebeu ni oddal še niti ene točke v letošnji sezoni, saj je zmagal prav vse dosedanje domače tekme v vseh treh tekmovanjih.

Cristiano Ronaldo, ki je včeraj praznoval svoj 26. rojstni dan, si bo danes vsekakor še dodatno prizadeval za novo zmago Reala z možnostjo, da bi tudi sam dosegel vsaj dva zadetka, saj bi na ta način dosegel že svoj 50. ligaški zadetek v dresu Real Madrida, kar pa bi mu uspelo na najmanj ligaških tekmah. Baskovska ekipa je ena izmed redkih ekip La Lige, kateri Portugalec do sedaj še ni zabil zadetka, sicer pa je Ronaldo v letošnji sezoni na 34-ih tekmah dosegel 32 zadetkov (0,94 zadetka na tekmo), pri čemer je v španskem prvenstvu na 21-ih ligaških tekmah dosegel 22 zadetkov (*23 po navedbah Marce).

Jose Mourinho je znova vpoklical Canalesa in Gaga, medtem ko bo tekmo moral izpustiti SergioRamos, saj nima pravice nastopa zaradi dosežene kvote rumenih kartonov.

Real Sociedad bo poskušal zmagati, da bi ohranil svoje mesto na sredini lestvice, kar bi jim ob enem tudi pomagalo, da bi ostali v boju za mesta, ki še vodijo v evropska tekmovanja ob koncu sezone. Baskovski ekipi ne gre prav dobro na gostovanjih v tej sezoni, saj je na enajstih dosedanjih tekmah zabeležila tri zmage, en remi in kar sedem porazov.

Pri gostih bo moral izpustiti tekmo Aranburu, ki ima poškodovano levo nogo. Druga težava, ki jo ima trener gostov je ta, da ima zaradi poškodb v napadu na voljo le dva napadalca in sicer Tamuda in Agirretxa, po drugi strani pa bo lahko znova računal tudi Mikel Gonzaleza, ki je prestal kazen.

REAL MADRID vs. REAL SOCIEDAD V LA LIGI
T Z R P DG PG
Real Madrid 127 68 36 23 262 155
Real Sociedad 127 23 36 68 155 262

T – število odigranih tekem, Z – zmaga, R – remi, P – poraz, DG – doseženi goli, PG – prejeti goli

Verjetni postavi:

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas; Marcelo, Carvalho, Albiol, Arbeloa; Xabi Alonso, Khedira; Cristiano Ronaldo, Ozil, Di Maria; Benzema

Real Sociedad (4-2-3-1): Bravo; Mikel Gonzalezo, Labaka, Ansotegi, Dani Estrada; Elustondo, Rivas; Griezmann, Zurutuza, Xabi Prieto; Tamudo