X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-1 Real Sociedad

imageshack.us

Real Madrid je potreboval le 21 minut, da je uniči odpor Real Sociedada, potem ko je mrežo gostov iz San Sebastiána načel Kaka, nadaljeval Cristiano Ronaldo z dvema zadetkoma in ob koncu zaključil še Adebayor. Jose Mourinho je naredil v prvi postavi kar nekaj sprememb, s čimer je omogočil ekipi, da je bila bolj sveža in da je delovala še bolj učinkovito.

Kaka je presenetljivo začel v prvi postavi in kmalu se je to izkazalo za dobro potezo, saj je Brazilec že v 8. minuti natančno meril z levico v vratarjev dolgi kot in poskrbel za prvi val navdušenja na stadionu Santiago Bernebeu. V 21. minuti je padel nov zadetek, tudi tokrat v mrežo gostov iz San Sebastiána, potem ko je Cristiano Ronaldo na robu kazenskega prostora lepo iz igre vrgel obrambo gostov ter nato z močnim strelom premagal tudi gostujočega vratarja Brava. Kljub prevladi kraljevega kluba, pa je pred tem Casillas odlično obranil nevaren strel Tamuda. To je bil tudi edini nevaren napada gostov, ki niso vedeli, ali se naj povsem osredotočijo na obrambo, ali naj poskusijo svojo srečo v napadu. Malo  pred koncem prvega polčasa, natančneje v 42. minuti, je Cristiano Ronaldo poskrbel še za povišanje prednosti kraljevega kluba, potem ko je po podaji Özila iz kota, neubranljivo streljal z glavo.

Tudi po odmoru je bil Real Madrid še naprej zelo samozavesten v svoji igri in tako sta imela Ronaldo in Kaka novi priložnosti za zadetek. Stvari so potekale tako dobro za Real Madrid, da se je Mourinho odločil, da bo naredil nekaj sprememb, tako je v 59. minuti v igro prišel Di Maria namesto Kakaja, ki je ob tem prejel stoječe ovacije. Beli so imeli priložnost za priložnostjo za nov zadetek, vendar pa žoga nikakor več ni želela v mrežo, medtem ko so se gosti osredotočili na protinapade. V 69. minuti je Carvalha zamenjal Albiol in tri minute kasneje, so Baski srečno prišli do tolažilnega zadetka, potem ko je Casillas najprej obranil strel Tamudu, žoga pa se je nato od obraza Arbeloe odbila v mrežo Reala. V zadnjih minutah je priložnost namesto Özila dobil tudi Canales, nekaj trenutkov kasneje pa je Real znova povišal prednos na tri zadetke, potem ko je lepo akcijo Reala s svojim prvim prvenstvenim zadetkom v dresu Real Madrida z rutiniranim strelom dosegel Emanuel Adebayor.

Stadion: Santiago Bernbeu (Madrid)
Sodnik: Ramírez Domínguez
Real Madrid 4-1 Real Sociedad
Kaka 8., Ronaldo 21., 42., Adebayor 89.; Arbeloa 72. (ag)

imageshack.us imageshack.us imageshack.us