X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Özil osvaja srca Madridist

“Özil osvaja naša srca,” je dejal Jose Mourinho kmalu po zmagi Real Madrida proti Real Sociedadu. Glede na to, da nemški vezist dela praktično vse prav, ni pri izjavi trenerja Real Madrida nobenih dvomov. Özil je do sedaj zbral že osem asistenc za zadetek v La Ligi in tri v Ligi prvakov, prav tako pa je dosegel tudi že devet zadetkov.

Morda je še prezgodaj govoriti o še enem rekordu, ki po bil podrt v tej sezoni, čeprav je knjiga rekordov Real Madrida zelo debela. Kljub temu, da smo šele dobro vstopili v drugo polovico sezone, pa je Mesut Özil že sedaj najboljši asistent ekipe z osmimi asistencami za zadetek, kolikor sta jih v zadnjih dveh sezonah zbrala tudi Higuain (2008/09) in Marcelo (2009/10), vendar pa ima Nemec boljšo povprečje glede na število odigranih tekem.

Še več, Özil je v tem letu dosegel že devet zadetkov (pet v La Ligi, tri v Copa del Rey in enega v Ligi prvakov), s čimer je tretji najboljši strelec ekipe v ligi in v pokalu, kar so vsekakor fantastični dosežki za igralca, ki je prišel v klub šele v lanskem poletnem prestopnem roku.

ŠTEVILKE MESUTA ÖZILA V LETOŠNJI SEZONI
ASISTENCE GOLI ŠT. MINUT
LA LIGA 8 5 1,685
LIGA PRVAKOV 3 1 401
COPA DEL REY 1 3 422
SKUPAJ 12 9 2,508