X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Adebayor

Pred tekmo kraljevega kluba proti Espanyolu je Emmanuel Adebayor spregovoril za bwin.

Ali ste zadovoljni s tem novim vzdušjem?
Igralci mi pomagajo, da se počutim kot doma in mi olajšajo življenje na vsakem koraku. Vsi so zelo prijazni ljudje in upam, da bomo imeli priložnost ustvariti nekaj posebnega.

Želite igrati v Real Madridu dlje časa?
Seveda. Vprašajte katerega koli igralca in bi vam povedal, da bi rad do konca svoje kariere igral za Real Madrid. Če sem iskren, sem sanjal o igranju tukaj. Ko smo bili mladi, smo vsi sanjali o Real Madridu z Zidanom, o Real Madridu z Beckhamom, o Real Madridu s Figom. Tako, da imam priložnost igrati za enega od največjih klubov na svetu, sem zelo vesel in upam, da bom ostal tukaj čim dlje.

Kaj vam je najbolj všeč v španski ligi?
Igra tukaj je velik bolj odprta. Samo v Španiji lahko vidiš rezultate 5-4, 6-2 in 7-5. Tukaj igrajo Messi, Ronaldo, Kaka, Ozil, … Vsi najbolj spretni igralci na svetu so v tej ligi, zaradi česar je tudi ena od najboljših lig na svetu.

Ali pričakujete, da boste v nedeljo dosegli svoj prvi zadetek na gostovanju?
Če bom imel priložnost igrati, potem ja. Če bom imel priložnost doseči zadetek, potem ga bom z veseljem tudi dosegel. Želim igrati in želim pomagati moji ekipa zmagati tekmo. Če se bom moral vrniti v obrambo, potem bom tudi to storil. Takoj, ko prispevaš k zmagi svojega kluba ali ekipe, te začnejo soigralci spoštovati. To je razlog, zakaj vam bodo še bolj pomagali.

Kaj je najboljše kvaliteta, ki vam jo lahko Mourinho pomaga še dodatno razviti?
Moje zaupanje. On je dober trener. Povedal mi je, da naj še naprej delam svoje stvari in da naj uživam. Mislim, da zelo pomembno, kadarkoli ti trener reče, da uživaj. To je tako, kot da bi ti oče dejal, da pojdi v šolo in uživaj, tako da v tem trenutku se počutim kot dojenček. Se zabavam in uživam.

Bo to tekma polna zadetkov?
Upam. Upam pa tudi, da bo Real Madrid osvojil tri točke, saj je to razlog, zakaj sploh potujemo tam. Mislim, da bo težka tekma, vendar pa se bomo morali osredotočiti na zmago. Imamo ekipo, imamo igralce in imamo pravo osebje, tako da imamo vse.