X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ronaldo

Cristiano Ronaldo je govoril shop in o svojih začetkih, kot igralec na Cadena SER.

Še nikdar nisem videl kluba, ki bi bil tako velik, kot je Real Madrid. Organizacija je impresivna na vseh področjih, imamo veliko bazo zvestih navijačev in neverjetno bogato klubsko zgodovino. Odziv ljudi je neverjeten, kamor koli gremo.”

Sam sem se navajen spoprijemati z neprijetnimi situacijami. Ne obremenjujem se več z vsemi opazkami, ki jih slišim na svoj račun, saj so te del mojega življenja. Sam se še vedno borim. Poslušam le, ko pravijo “Ta portugalski igralec je zelo dober.” Ne rabim, da me ljudje jezijo, da bi dobro igral. Ko sem na igrišču se vedno trudim po svojih najboljših močeh in si želim le, da bi dosegel čim več golov in kar se da najbolje pomagal svojim soigralcem s podajami, …  Vedno poskušam biti najboljši.”

Samo poglejte moje noge, pa boste videli, kako so potolčene, vendar pa je to normalno in sem se s tem sedaj že sprijaznil. Vedno bolj se trudim, da ne jezikam nazaj. Takrat samo vstanem in nadaljujem igro. To se mi je dogajalo že v otroških letih, ko so bili vsi sovrstniki večji od mene in so me pogosto zaustavljali s prekrški.”

Če želiš postati najboljši, moraš v to tudi verjeti in storiti vse, da se to enkrat tudi zares uresniči. Vsakdo ima svojo priložnost v življenju in od vsakega posameznika je odvisno, kako jo bo izkoristil. Sam sem začel igrati nogomet, ko sem bil še zelo mlad. Svoj dom sem zapustil pri 12. letih in odšel z Madeire v Lizbono. Bilo je težko. Jokala sem vsak dan, ker je bil to najbolj zapleten čas v mojem življenju, vendar sem imel vero v sebe in sem si želel doseči pomembne stvari. Hvaležen sem moji družini, da me je pustila oditi, ker če mi nebi, potem danes ne bi bil to kar sem.”

“Ne čutim utrujenosti. Počutim se zelo dobro. V bistvu sem se v zadnjem delu prvenstva počutil še boljše, kar pa mislim, da se je več kot očitno videlo tudi na igrišču.”

“Zmagali bomo v finalu Copa del Rey in sam bom poskusil tudi doseči zadetek.”

“Bil sem dober študent, vendar pa sem zgodaj odšel zapustil dom, tako da sem bil zelo mlad in je bilo težko igrati in se učiti ob istem času. Rad imam marketing, bi pa lahko mogoče postal tudi učitelj telovadbe. Ne razmišljam o tem, kaj bom počel, ko bom zaključil kariero, ker še vedno lahko igram na najvišji ravni naslednjih sedem ali osem let.”

“Po resnici ne gledam veliko nogometa. Sem športni navdušenec in tako rad spremljam tudi druge športe, kot so to košarka in namizni tenis. Prav tako se rad učim angleščine, da ne bi pozabil teh stvari. Sem vedno zelo radoveden in si želim naučiti stvari. Menim, da sem dobra oseba. Nisem napačne ali hinavski. Stvari povem vsakemu v obraz in se vedno poskušam pravilno vesti. Sem zelo dober do tistih, ki so dobri do mene.”

“Dobro se razumem praktično z vsemi in če boste to vprašali tudi njih, vam bodo povedali isto. Kljub temu pa so moji najbližji prijatelji Pepe, Marcelo in Kaká, vendar pa se razumem super z vsemi, s Karimom, z Diarrajem, z Sergiom, z Ikerjem … Resnica je, da smo fantastična ekipa, ker smo skoraj vsi enake starosti. Lahko bi nastale skupine na osnovi jezika, ki ga govorimo, vendar pa temu ni tako. Res je, da se morda Španci več pogovarjajo med seboj zaradi skupnega jezika, šal, kulturo …, vendar pa smo vsi pomešani in delamo stvari skupaj, ampak bolj osebne stvari govorim s temi soigralci, ki govorijo moj jezik.”