X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Özil

Mesut Özil je od prihoda v Real Madrid lani poleti, navdušil Madridiste z bleščečimi igrami. Nemški reprezentant ostaja vseskozi osredotočen na svoje in ekipne cilje in si želi, da ne bi prišlo nič med njim in uspehom v Real Madridu. Da pa bi se to zgodilo, vedno vzame vsako tekmo posebej in že naslednja bo to nedeljo proti Espanyolu.

Real Madrid se bo ta konec tedna pomeril z Espanyolom v Barceloni. Kaj pričakujete od te tekme?
Zagotovo bo zelo težka tekma. Vsaka ekipa, ki igra proti Real Madridu, nas poskuša po svojih najboljših močeh premagati. Vedno se še dodatno potrudijo, vendar pa se moramo mi držati samo naše igre in moramo poskušati doseči zadetke. Prepričan sem, da če bomo to storili, da bomo lahko zmagali tekmo.

Proti Espanyolu je težko igrati na njihovem stadionu. Trenutno so na šestem mestu na lestvici in očitno nimajo težav z doseganjem zadetkov. Kašen bo vaš pristop k tekmi?
Naš glavni cilj je, da osvojimo tri točke, kljub dejstvu, da so težka ekipa za premagati. Imamo dovolj veliko odličnih igralcev v ekipi, tako da, če se bomo držijo tistega kar najbolje znamo, potem bomo lahko zmagali tekmo.

Cristiano Ronaldo je najboljši strelec in zdi se, da imate vi odličen odnos z njim tako na, kot tudi izven igrišča. Ali lahko pojasnite to vaše razumevanje z njim? Gre pri tem za instinkt?
Vsem je lahko zelo jasno, da imava odličen odnos. Bil je zelo dober do mene in mi je veliko pomagala, odkar sem prišel v Madrid – on je fantastična oseba! Cristiano Ronaldo je zelo pomemben član ekipe, dosegel je veliko golov in vso svojo energijo usmeri v zmagovanje ekipe. Sam sem absolutno navdušena, da lahko igram poleg njega.

Vi in Sami Khedira ste prav tako velika prijatelja, pri čemer veliko vlogo verjetno igra tudi to, da sta oba Nemca. Vam je tudi on pomagal pri hitrejši prilagoditvi v Madridu?
Prav gotovo je prehod veliko lažji, ker je bil že tukaj, ko sem sam prišel v Madrid. Oba sva se že poznalo od prej iz nemške reprezentance in mi on je bil velika podpora. Veliko časa sva preživela skupaj in zelo srečen sem, da je tukaj.

V tej sezoni ste zbrali že 12 asistenc in devet golov. Videti je, da uživate, ko asistirate ostalim igralcem. Se s tem strinjate?
Sam bi rekel, da resnično uživali pri doseganju golov in tudi pri asistiranju svojim soigralcem. Obe stvari me enako zadovoljita in vedno sem zelo zadovoljen, ko lahko pomagal moštvenemu kolegu zatresti gostujočo mrežo.

Pred tedni smo videli, da ste poljubili grb kluba. Kaj vam pomeni Real Madrid? To je bil zelo pomemben trenutek za Madridiste.
Sam igram za Real Madrid in se počutim zelo povezanega s tem klubom. Sem del te ekipe in si želim izraziti svojo srečo, da sem tukaj. Tega nisem načrtoval, ampak se je enostavno zgodilo.

In še na koncu, imate novega moštvenega kolega, Emmanuela Adebayorja, ki je podpisal za Real Madrid pred nekaj tedni. Kaj menite o njem?
Sem je prišel iz Anglije, kjer je dosegel veliko golov. Je vrhunski napadalec in že od samega začetka smo vedeli, da dobro razume ekipo. Je super fant in sem zelo zadovoljen, da ga imamo v ekipi.