X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Di Maria praznuje 23. rojstni dan

Angel di Maria danes praznuje svoj 23. rojstni dan. Argentinec je hitro postal ključni igralec pod vodstvom Mourinha in si je tako prislužil spoštovanje Madridist po vsem svetu.

Leta 2007 je Di Maria z argentinsko reprezentanco postal svetovni prvak do 20 let in samo leto kasneje je osvojil tudi zlato medaljo na olimpijskih igrah, kjer je igral med drugim tudi z Gagom in Garayem. V sezoni 2009/10 je Di Maria z Benfico osvojil dvojno krono na Portugalskem, leto prej pa je osvojil portugalski ligaški pokal.

Vezist je začel svojo kariero pri Rosario Central in se je preselil na Portugalsko poleti leta 2007. Tri poletja kasneje, se je znašel na mednarodni sceni na SP 2010 v Južni Afriki. V argentinski izbrani vrsti je debitiral 6. septembra 2009 na kvalifikacijski tekmi za SP proti Paragvaju.

Ni dolgo trajalo, da se je Argentinec prilagodil na Real Madrid, kamor je prišel poleti leta 2010. Do sedaj je igral na 35-ih od skupno 37-ih uradnih tekmah ekipe, pri čemer je kar 28-krat začel v prvi postavi. Prav tako je dosegel tudi že šest zadetkov, pet v La Liga (proti Real Sociedadu, Deportivu, Herculesu, Zaragozi in proti Sevilla) in enega v Ligi prvakov (proti Auxerru).

V imenu slovenske Real Madrid navijaške skupnosti, želimo Di Mariji še veliko dobrih tekem in veliko uspehov v dresu Real Madrida.