X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Espanyol 0-1 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je dal vse tistim, ki so dejali da La Liga ni več prednostna naloga belih, zelo pomembno lekcijo. Rdeči karton Ikerja Casillasa že v 2. minuti je prisilil bele, da so pokazali veliko svojih najboljših vrednot (trdo delo, požrtvovalnost, zmagovalno vzdušje, …) ter osvojili zelo pomembno zmago proti Espanyolu, s čimer so znižali razliko do vodilne ekipe na 5 točk.

Real je že v 2. minuti doživel hladen tuš, potem ko je zaradi izključitve ostal brez kapetana Ikerja Casillasa. Casillas je na robu kazenskega prostora poskušal izbiti žogo, pri tem pa se je le malo z desno nogo dotaknil Joséja Callejóna, ki je padel kot pokošen in glavni sodnik Mateu Lahoz je nemudoma segel po rdečem kartonu. Mnoge ekipe bi po takšni odločitvi podvomile v svojih možnostih za zmago, vendar pa Real Madrid ni takšna ekipe in zato si je po hladnem tušu prizadeval vseeno dobiti tekmo. José Mourinho je moral reagirati, zato je iz igre potegnil Angela Di Mario in ga zamenjal z vratarjem Antoniom Adanom, ki je tako dočakal svoj prvenstveni debi v dresu Real Madrida. Po začetnem pritisku domačih, je imel Khedira kar dve priložnosti za prvi zadetek, a je ostalo pri začetnem rezultatu 0-0. V 24. minuti so obnemeli navijači na stadion Cornellà-El Prat, potem ko je Ronaldo lepo zaposlil vtekajočega Marcela, ki je s silovitim strelom ob vratnici matiral domačega vratarja Kamenija, ki je bil ob strelu Brazilca povsem brez moči. Po doseženem zadetku je imel Real še kar nekaj lepih priložnosti za nov zadetek, kjer je imel najlepšo priložnost Emmanuel Adebayor, ki je v 39. minuti že premagal domačega vratarja, a je z lobom zadel le prečko.

V drugem polčasu je bil Real Madrid še naprej zelo skoncentriran in se dobro gibal tako v obrambi, kot tudi v napadu ter vložil veliko naporov, da je zaustavljal protinapade Espanyola. Beli so še naprej imeli več priložnosti za zadetek, kjer sta bila najbolj dejavna Ronaldo in Adebayor, ki je imel kar dve lepi priložnosti za zadetek, vendar pa je bil Kameni v obeh primerih uspešnejši. Espanyol ni imel veliko možnosti, vendar pa se je v vratih odlično izkazal Adan, saj je bil vedno na pravem mestu, prav tako pa je kar nekajkrat odlično zapustil vrata ter sekal podaje Espanyola. Real Madrid na igrišču pustil odličen vtis, kljub igralcu manj čez celotno tekmo ter tako prišel do zelo pomembnih treh točk, saj se je razlika do vodilne Barcelone s tem zmanjšala na pet točk. Real Madrid ima sedaj v mislih že novega nasprotnika, potem ko konec tedna na Santiago Bernebeu prihaja Levante.

Stadion: Cornellà-El Prat (Barcelona)
Sodnik: Mateu Lahoz
Espanyol 0-1 Real Madrid
Marcelo 24.
RK: Casillas 2.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us