X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Valdano & Mourinho

Generalni direktor Jorge Valdano je bil zelo zadovoljen z zmago nad Espanyolom.

“Odigrali smo trdno tekmo in postopoma, ko se je tekma razpletala, smo se počutili bolj udobno. Naša kolektivna prizadevanja si zaslužijo visoke ocene, kar pomeni, da so naša prizadevanja posameznikov bila prav tako vredne pohvale.”

“Tekma je bila vsebovala težave, vendar smo vedeli, kako se dobro prilagoditi in bi tako lahko dosegli še več zadetkov. Imeli smo veliko priložnosti za zadetek in nekaj smo jih tudi zgrešili, vendar pa imajo vsi zasluge za to zmago, saj so se vsi naši igralci zelo potrudili za zmago. Rdeči kartona Casillasa je bil strogo dosojen, vendar pa je bolje, da ne komentiram sodnikove odločitve.”

“Real Madrid se vedno bori do zadnjega diha, kar je tudi zaščitni znak tega kluba. Nikoli ne pozabimo vrednot za katere se zavzemamo in nikoli ne bomo v februarju odrekli boju za naslov v nobenem prvenstvu. Naš namen je še naprej ostati kandidat za osvojitev vseh naslovov in nocoj smo dokazali, da smo pripravljeni to tudi storiti. Pomembno je, da smo konkurenčni in to nam je tudi uspelo. Imamo dovolj veliko moštvo in dobro vzdušje v ekipi, da se soočimo z vsakim izzivom. Ne moremo izdati svoje lastne zgodovine in zato se bomo borili do samega konca.”

“Imamo veliko število igralcev, ki lahko igrajo na podobni ravni med seboj. To moštvo je veliko in kvalitetno. Nocoj je Pepe dokazala, zakaj je pomemben igralec.”

Jose Mourinho je pohvalil s svoje igralce za svoja prizadevanja za pomembno zmago nad Espanyolom.

Moji igralci so se žrtvovali in odigrali fantastično. To je pomembna zmaga, ki smo jo dosegli proti močnemu nasprotniku, ki je zelo dober domači niz. Izgubili smo vratarja, naš drugi vratar je celo debitiral v La Ligi. To nas je tudi prisililo, da smo žrtvovali pomembnega igralca, kot je to Di Maria, ki lahko vedno s svojo hitrostjo ogrozi nasprotnika in sta nam tako ostali le še dve zamenjavi. Preveč stvari se  je obrnilo proti nam in mislim, da je celotno Španija mislili, da ne bomo zmagali, vendar nam je to uspelo, zaslužili bi si še kakšen zadetek več.”

“Moji igralci so zelo dobro “prebrali” tekmo. Govoril sem s Xabijem po rdečem kartonu in je vse takoj razumel, kaj sem hotel. Nismo imeli težav proti zelo dobri ekipi, s hitrimi napadalci, ki vedno igrajo na meji prepovedanega položaja.”

“Sam sem nihče v španskem nogometu, vendar pa bi rad izrazil svoje mnenje. Francoske, nemške, italijanske in portugalske ekipe imajo tri proste dneve, ko morajo igrati tekme v Evropi. Prosil bi, če se lahko to doseže tudi tukaj, ne samo za Real Madrid, ampak za španski nogomet nasploh. Ekipe iz drugih državah so namreč pri tem v prednosti.”

“Sedaj ne bom spremenil svojih izjav, ko smo dve točki bližje. Barcelona ima pet točk prednosti in sam bi si želel biti v tem položaju. Če bi jaz vodil s petimi točkami, se ne bi počutil ogroženega. Če matematika pravi, da imamo možnosti za osvojitev naslova, potem moramo verjeti v to. Ko sem vodil na lestvici v drugih prvenstvih, so me novinarji spraševali, če čutim pritisk in ga tudi nisem, ker sem bila odvisen od sebe. Pritisk pride, ko zaostajaš, ker si ne moreš privoščiti, da bi naredil napako.”

“Pepe je odigral fantastično tekmo in Adebayor opravil delo treh igralcev. Vsi so igrali zelo požrtvovalno. Adan je nepričakovano doživel prvenec in je bil fantastičen. Videti je bil kot, da ima za seboj že več sto tekem. Želim čestitati Antoniu in vsem vratarjem, ki trenirajo z nami. Prav tako želim čestitati našemu trenerju vratarjev, ki dela prave čudeže in ki ga z vsem spoštovanjem do vseh ostalih trenerjev vratarjev smatram za najboljšega na svetu.”

“Sodnik se je morda zmotil, ko je izključil Casillasa in ko nam ni dosodil enajstmetrovke, vendar pa mi je všeč visoka raven igre, ki jo dopušča. Sam si seveda ne želim izgubiti igralcev, vendar pa je odličen sodnik, ki ima pravico, da dela napake. Ne mara igralcev, ki prehitro padejo in v moji ekipi ni nobenega takega igralca. Zato mi je všeč.”