X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sanje se res lahko uresničijo

Po vsega dveh minutah tekme v nedeljo proti Espanyol, je bil Iker Casillas že izključen z neposrednim rdečim kartonom. Jose Mourinho se je hitro obrnil na svojo klop in poklical Antonia Adana, da bo vstopil v igro. Mladi vratar je mogel stopiti v velike čevlje Casillasa in pri tem ni nikogar razočaral. Še več, po tekmi je Jose Mourinho dejal, da je “Adan debitiral nepričakovano in je bil fantastičen. Videti je bil kot že pravi “veteran” med vratnicama. Kapa dol pred njim.” To je bil zaenkrat vsekakor vrhunec štirinajstih letih napornega dela Adana v vrstah Real Madrida.

Adanova pot do prve ekipe kraljevega kluba se je začela leta 1997, ko se je pridružil ekipi do 11 let Real Madrida. Leta so minevala in Adan si je utiral pot skozi razne selekcije kraljevega kluba, kakor tudi skozi slekcije španske reprezentance, kjer je bil tudi kapetan U-19, ki je osvojila naslov evropskega prvaka. Pred je letos postal tretji vratar prve ekipe, je sezono 2005/06 preživel v ekipi Real Madrid C in nato naslednje štiri leta v Real Madrid Castilla.

Do leta 2009 je Adan sodeloval že na več treningih s prvo ekipo, prav tako pa je bil na širšem seznamu za Ligo prvakov. Sanje so se Adanu začele uresničevati 8. decembra 2010, ko je Real Madrid že imel zagotovljeno napredovanje v Ligi prvakov in ko se je na tekmi proti Auxerru poškodoval Jerzy Dudek, tako da je moral v igro vstopiti Antonio Adan. “Bilo je nekaj zelo posebnega, potem ko sem preživel 14 let v klubu in nekaj, kar ne bom nikoli pozabil,” je dejal po tekmi.

In v nedeljo je zagotovo bil še drug dan, ki se ga bo vratar vedno spominjal. Tudi potem, ko je v igro vstopil povsem nepričakovano, s čimer je doživel svoj prvenec še v La Liga, je Adan opravil svoje delo fantastično in ekipa je tudi z njegovo pomočjo osvojila tri pomembne točke proti Espanyolu. “Bil sem pripravljen. Rad bi se zahvalil trenerju, ki ima zaupanje vame. Bil sem zelo sproščen in sem vedel, da se bodo stvari dobro razvile.”

Kljub temu, pa kariera Adana vseeno ni bila vedno tako rožnata. Njegova kariera je za trenutek bila pod vprašanjem v sezoni 2008/09, ko si je pretrgal križne vezi v desnem kolenu. Po več kot pol sezone okrevanja, je mladi vratar vztrajal, da “poškodba me je naredila veliko bolj zrelega.” Ko je bil znova povsem zdrav, je nadaljeval z urami trdega treninga, dokler si končno ni zaslužil mesta v prvi ekipi.

Spodbuda akademiji
Akademija Real Madrida ima posebno mesto v srcu Adana in tudi on sam je velik zagovornik dobrega dela z mladimi igralci. V zadnjih dveh letih je vratar organizirala turnir U-10, ki se je “zgledoval po mojem otroštvu in podobnih turnirjih na katerih sem sam sodeloval. Rad sem tukaj, da delim ta trenutek z njimi. Vesel sem, da sem lahko organiziral takšen turnir in veseli me, da sta mi pri tem pomagala tudi soigralca, Canales in Granero.”

Naslednja generacija Adana
Devet let ju loči, toda Alfonso Adan je prav tako tudi vratar Real Madrid in sicer v ekipi do 14 let. Alfonso prav tako izstopa v svoji generaciji, kot je to pred njim že njegov starejši brat. Alfonso ima popolnega vzornika v Antoniju, ki predstavlja vse, kar je potrebno, da prideš v prvo ekipo Real Madrida.

KARIERA ANTONIA ADANA V REAL MADRIDU
Sezona Ekipa
1997/98 U-11
1998/99 U-12
1999/00 U-13
2000/01 U-14
2001/02 U-15
2002/03 U-16
2003-2005 U-19
2005/06 Real Madrid C
2006-2010 Real Madrid Castilla
2010-sedanjost Real Madrid