X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Canales praznuje 20. rojstni dan

Sergio Canales danes praznuje svoj 20. rojstni dan. Čeprav je bil na stranskem tiru kar nekaj časa zaradi poškodbe, Jose Mourinho še vedno ima zaupanje v mladega vezista in v njegovo spektakularno vizijo za igro.

Sergio Canales Madrazo se je rodil 16. februarja 1991 v Santanderju in se je pri desetih letih pridružil akademiji Racinga, v prvi ekipi pa je debitiral že s 17. leti. Na pripravah pred sezono je v dresu Real Madrida na tekmi proti Club America dosegel zadetek v San Franciscu, od takrat igral pa je v kraljevem klubu igral še na štirih tekmah v La Ligi, dveh tekmah Lige prvakov in na treh tekmah kraljevega pokala.

Kot reprezentant je Canales leta 2008 postal evropski prvak v kategoriji do 17 let, leto kasneje pa je osvojil še nagrado Atlantik z špansko reprezentanco do 18 let, potem ko je v finalu dosegel enega od štirih zadetkov na tekmi proti Nemčiji. Prav tako si je na tem turnirju prislužil nagrado za najboljšega igralca.

“Želim si izkoristiti vsako priložnost, ki jo dobim, da bi postal prvak v vsakem tekmovanju,” je dejal ambiciozni mladi igralec. V očeh Cristiana Ronalda Canales “še vedno napreduje, vendar pa bo odličen igralec. Ima vse tisto, kar potrebuješ, da si odličen, malenkosti, ki nas vse navdušujejo na treningih. Res mi je zelo všeč.”

STATISTIKA CANALESA V TEJ SEZONI
ŠT. ODIGRANIH TEKEM V ZAČETNI POSTAVI ŠT. MINUT
LA LIGA 4 1 112
LIGA PRVAKOV 2 0 16
COPA DEL REY 3 3 233
SKUPAJ 9 4 361

V imenu slovenske Real Madrid navijaške skupnosti, želimo Canalesu še veliko dobrih tekem in veliko uspehov v dresu Real Madrida.