X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Devet let brez poraza na domačem igrišču

Jose Mourinho je kot glavni trener doživel le en domači ligaški poraz in še ta poraz sega skoraj devet let nazaj, natančneje do 23. februarja 2002, ko je takrat njegov Porto moral priznati premoč ekipi Beia Mar. Od takrat je tako minilo skoraj devet let in Mourinho je v tem času na domačih ligaških tekmah na Portugalskem, v Angliji, v Italiji ter sedaj še v Španiji, zabeležil kar 122 zmag in le 25 remijev. Njegova neverjetna serija brez poraza na domačem igrišču lahko to soboto proti Levanteju doseči polnih devet let.

11 ligaških tekem, ki jih je Real Madrid zmagal v tej sezoni na domačem Santiago Bernabeu, niso nič drugega kot le odraz uspeha Joseja Mourinha, ki jih Portugalec dosega na domačem igrišču. Portugalec je do sedaj kot glavni trener deloval na Portugalskem, v Angliji, v Italiji in sedaj v Španiji, pri tem pa je skupaj v štirih državah odigral 165 domačih ligaških tekme ter pri tem zabeležil le en domači poraz in sicer je nazadnje izgubil daljnega 22. februarja 2002.

Na robu serije devetih let brez poraza na domačih ligaških tekmah, je rekord Mourinha enostavno neverjeten. Od zadnjega poraza leta 2002, je odigral 147 domačih ligaških tekem na Portugalskem (Porto), v Angliji (Chelsea), v Italije (Inter Milan) in v Španiji (Real Madrid) ter pri tem zabeležil 122 zmag in le 25 remijev, poleg tega pa je s svojimi ekipami v tem času dosegel 331 zadetkov (2,25 gola na tekmo) in prejel le 87 zadetkov (0,59 gola na tekmo).

Če bodo beli ta vikend na domačem igrišču premagali Levante, bi bila to že njihova skupno 19. zmaga v tej sezoni na domačem igrišču in 12. zmaga v La Ligi, s čimer bi Jose Mourinho postal tudi polnih devet let brez domačega ligaškega poraza, kar pa je dosežek, s katerim se težko primerja kateri koli trener na zemeljski obli.