X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Adebayor

Slab mesec po prihodu v Real Madrid, je Emmanuel Adebayor med promocijskim dogodkom Adidasa razpravljal o svojih prvih nekaj tednih v španski prestolnici.

“Vsi igralci sanjajo o igranju za Real Madrid. Sam imam le nekaj mesecev, da pokaže kaj vse zmorem in zato želim uživati svoj čas tukaj. V tej sezoni si želim osvojiti Ligo prvakov z Real Madridom.”

“Zelo sem srečen tukaj. To je fantastičen klub in moji soigralci so mi pričarali vzdušje, da se počutim kot doma. Zelo hitro se prilagajam. Igralci kot Casillas in Sergio Ramos govorijo z menoj v angleščini in sam govorim z Benzemajem v francoščini. Prav tako imam srečo, da sem tudi velik prijatelj z Lassom.”

“Zelo pomembno je, da si zaslužiš trenerjevo zaupanje. Že od prvega dne naprej mi je dal jasno vedeti, kaj si želi od mene. Prosil me je, da dam vedno od sebe vseh 100% in da se zabavam na igrišču. Bil je že seznanjeni s tem, kako igram in je mi je povedal, da naj počnem to, kar vem kako početi.”

“Rad bi osvojil Ligo prvakov z Real Madridom. V tem tekmovanju sem prvič igral z Monacom, nato še z Arsenalom in sedaj z Real Madridom. Kakovost klubov v katerih sem igral se je tako samo še izboljševala. V tekmovanju je veliko dobrih ekip, zato bomo moramo trdo delati, da bi napredovali v naslednji krog tekmovanja.”

“Sam sem tukaj, da igram in da pomagam ekipi zmagovati. Ne vem, koliko golov bom dosegel, vendar pa bom prispeval toliko, kot bom lahko. Vsi se moramo žrtvovati za klub, tako kot je to storil Di Maria proti Espanyolu in otežiti stvari trenerju pri odločitvi, kdo bo igral.”

“Vse kar je pomembno, da poskrbimo za naše stvari. Vsako tekmo moramo jemati posebej. V soboto igramo proti Levanteju in nato v torek proti Lyonu. Sam razmišljam le o zmagi na naši naslednji tekmi na koledarju.”

“Raul je simbol nogometa. Medtem, ko sem igral za Monaco sem vprašal Morientes za dres Raula, tako da imam doma v Togu na steni podpisan dres Raula. Raul je simbol zgodovine Real Madrida in sam se ne morem primerjati z njim, vendar pa bi rad bil tako uspešen kot je bil on tukaj.”