X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Levante

imageshack.us

Real Madrid je rutinirano premagal Levante pred domačimi igralci, čeprav se tekma ni končala s toliko doseženimi zadetki, kot smo jih lahko videli na tekmi v kraljevem pokalu med omenjenima tekmecema. Karim Benzema je zadel že v 6. minuti, končni rezultat 2-0 pa je v 41. minuti postavil Ricardo Carvalho, s čimer so beli v drugem polčasu le še pripeljali tekmo do konca in se tako vsaj do danes zvečer približali vodilni ekipi le na dve točki.

Glede na to, da se tekma Lige prvakov proti Lyonu hitro približuje, sta Xabi Alonso in Ozil začela tekmo proti Levanteju na klopi, kar se pa niti ni poznalo v igri belih, ki so kmalu po prvem žvižgu prišli do vodstva. V šesti minuti je na desni strani najprej Angel di Maria fantastično preigral kar tri gostujoče branilce, nato pa je še z lepo podajo na drugi vratnici zaposlil Benzemaja, ki je hladnokrvno spravil žogo v mrežo vratarja Munúa. Tudi po doseženem zadetku so se priložnosti Reala vrstile ena za drugo in tako bi Cristiano Ronaldo lahko dvakrat skoraj zadel, vendar pa se je v obeh primerih odlično izkazal gostujoči vratar Munúa, lepo priložnost pa je imel s strelom od daleč tudi Di Maria. Ko je že kazalo, da bodo beli odšli na odmor z minimalnim vodstvom, je “CR7” iz leve strani s prostega strela močno streljal, pred golom pa se je najbolje znašel Carvalho, ki je s kolenom preusmeril žogo v mrežo in tako povišal prednost belih na dva zadetka. Levante na drugi strani ni resneje ogrozil Adana, ki je zagotovo imel enega od mirnejših prvih polčasov med vratnicama.

Tudi po odmoru se ni veliko spremenilo, saj je bil Real še vedno podjetnejši. Cristiano bi z glavo skoraj dosegel tretji zadetek Reala, vendar pa Munúa z zadnjimi atomi zbil žogo v kot. V 75. minuti sta v igro namesto Kakaja in Di Marie vstopila Ozil in Adebayor, pri čemer je Nemec potreboval zelo malo časa, da je zablestel. Njegova kombinaciji z Ronaldom bi skoraj končala uspešno, vendar pa to ni bila noč portugalskega reprezentanta. Tudi v drugem polčasu pa Levante ni resneje ogrozi vrat Adana. Real Madrid se je tako z zmago približal na le dve točki zaostanka za vodilno ekipo, prav tako pa je bila zmaga dobra motivacija pred torkovo prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Lyonu.

Stadion: Santiago Bernebeu (Madrid)
Sodnik: Teixeira Vitienes
Real Madrid 2-0 Levante
Benzema 6., Carvalho 41.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us