X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je dan pred prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Olympique Lyonu, spregovoril z mediji na novinarski konferenci v Lyonu.

“Dvoboj z Lyonom je nekaj povsem novega za veliko mojih varovancev. Francosko ekipa mi v podzavest prinaša lepe spomine, saj sem jih izločil iz Lige prvakov tistega leta, ko sem osvojil naslov prvaka. Carvalho je storil isto in prav tako tudi Cristiano. Morali jih bomo izločiti, če želimo doseči svoje cilje v Ligi prvakov.”

“Nisem naredil nič posebnega ali drugačnega v pripravah na to tekmo. Danes smo se začeli pogovarjati o tekmi in o našem nasprotniku. Vemo kaj si želimo in katera je smer, ki jo moramo izbrati, da zmagamo.”

“Doseči več zadetkov kot oni, bo ključnega pomena (smeh). Sedaj pa resno, Lyon je težka ekipa, inteligenten nasprotnik, ki natančno ve, kako mora odigrati takšne tekme. Statistike so tukaj, da se jih prelomi. Morali bomo prikazati odlično predstavo na obeh tekmah, če želimo napredovati. Imeli bomo težave, če bomo verjeli, da je to enostavna tekma. Naše spoštovanje našega nasprotnika mora biti temelj za danes in na za tisto, kar je bilo lansko leto. Real Madrid je prvak vseh evropskih prvakov in morali bomo igrati s tem prepričanjem. Vemo, kaj moramo storiti, da bi se uvrstili v naslednji krog.”

“Običajno govorim o prvi postavi, ki jo bom poslal na igrišče, vendar pa danes ne bom. Jaz sem edini, ki ve, kdo bo igral jutri. Niti moji varovanci še ne vedo tega.”

“Bomo videli, če bomo osvojil Ligo prvakov ali ne. Sedaj moramo preplezati dva zida, uvrstiti se v četrtfinale in premagati Lyon, ki ga ta ekipa še nikoli ni premagala. S podobnim položajem sem se soočil že v Interju in smo nato končali kot prvaki Lige prvakov, vendar pa bomo morali počakati in videti, če bomo zmagali v tem letu.”

“Zinedine Zidane nam je poročal o ekipi, saj on pozna francoski nogomet bolje od nas. Prav tako pozna Real Madrid bolje kot kdorkoli. On bo vedno z nami v Ligi prvakov, vendar pa nam bo v tem dvoboju morda še bližje. Od žreba naprej natančno preučujem Lyon in skušam pridobiti čim več informacij o njihovi igri.