X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Benzema dosegel 100. uradni zadetek

Karim Benzema je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov med Real Madridom in Lyonom dosegel svoj 100. uradni zadetek in to prav proti svoji nekdanji ekipi.

Prvi zadetek Benzemaja sega v leto 2005, ko je v skupinskem delu Lige prvakov dosegel zadetek proti Rosenborgu. Povsem je “eksplodiral” šele v sezoni 2007/08, ko je dosegel 33 zadetkov in končal sezon kot najboljši strelec francoske Ligue 1 in je osvojil nagrado Bravo.

Ko Madridista Benzemaju ni bilo potrebno dolgo čakati na prvi zadetek, saj je Francoz že v tretjem krogu prispeval zadetek za zmago 5-0 proti Xerezu. V zadnjem letu in pol je Benzema dosegel v La Ligi, v Copa del Rey in v Ligi prvakov dosegel 22 zadetkov.

Ne samo, da je bil zadetek Benzemaja proti Lyonu njegov 100. uradni zadetek, ampak je bil to njegov že peti zadetek v letošnji Ligi prvakov.

Karim Benzema
“Moj zadetek je bil pomemben in me je zelo razveselil. Zelo lepe čase sem preživel v Lyonu in zato nisem mogel praznovati zadetka.”

“Vsi moji soigralci so me objeli, ker nam je zadetek prinesel lepo prednost v dvoboju.”

“Delam, da bi več igral. Trener mi je tokrat namenil 27 minut igralnega časa in sam sem pokazal vse na igrišču.”