X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Olympique Lyon 1-1 Real Madrid

imageshack.us

Real Madrid je včeraj zapustil stadiona Stade Gerland z remijem 1-1 proti Olympique Lyonu na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov, s čimer je na dobri poti, da po šestih letih premaga urok osmine finala Lige prvakov. Beli so odigrali fantastičen drugi polčas, ki je vključeval tudi dva strela v okvir nasprotnikovih vrat in nedosojeno najstrožjo kazen. Zadetek Benzemaja, takoj po vstopu v igro, je dal prednost Real Madridu, vendar pa je nato v zaključku Gomis izenačil, tako da bomo zanesljivega potnika v naslednji krog tekmovanja dobili šele na povratni tekmi, ki bo na sporedu 16. marca na Santiago Bernabeuu.

V začetni postavi Reala ni bilo večjih presenečenj, morda je malce nepričakovano od prve minute zaigral Adebayor, glede na to, da je v zadnjem času v odlični formi tudi Karima Benzema. Dvoboj je bil od prve minute bojevit z obeh strani, kjer pa je večino časa igra potekala taktično med obema kazenskima prostoroma. Lyon je sicer takoj na začetku pritisnil, a je Real kmalu vzpostavil ravnotežje, pri čemer so se igralci Lyona ob napadih Reala branili praktično z vsemi igralci, medtem ko so se igralci Lyona vse bolj odločali za hitre protinapade. Real je sprožil prvi nevaren strel v okvir vrat Llorisa šele v 30. minuti, ko je sprožil Di Maria, dve minuti kasneje pa je bil iz prostega strela nevaren tudi Cristiano Ronaldo, toda v obeh primerih je bil Lloris dovolj zbran. V 34. minuti so imeli najlepšo priložnost domači, potem ko so preko Bastosa izvedli hiter protinapad, ta je poslal ostro žogo v Realov kazenski prostor, kjer je Casillas najprej žogo le na kratko odbil, ta pa se je odbila točno na nogo Gomisu, ki je takoj sprožil, a se je Casillas le dovolj dotaknil žoge, da je obranil zares lepo priložnost domačih.

Real se je med odmorom zbral in začel drugi polčas povsem drugače, kot je igral v prvem polčasu, saj je takoj močno pritisnil ter povzročal zmedo v obrambi Lyona. V 49. minuti je Cristiano Ronaldo z leve strani kazenskega prostora odlično izvajal prosti strel, a je zadel le vratnico. Samo minuto kasneje pa je še Sergio Ramos po podaji Özila s kota zadel prečko. Na 63. minuti nemški sodnik ni dosodil enajstmetrovke, potem ko je Ronaldo izvajal prosti strel, žoga pa je v kazenskem prostoru zadela Delgada v komolec. V 64. minuti je Jose Mourinho prvič posegel po menjavi in sicer je nerazpoloženega Adebayorja v konici napada zamenjal z nekdanjim ljubljencem Lyona Karimom Benzemajem. Nekdanjega nogometaša Lyona so domači navijači pričakali z aplavzom, ki pa je kmalu polegel. Že minuto kasneje po podajah Mesuta Özila in Ronalda, se je Francoz ob prvem dotiku z žogo, odlično znašel v domačem kazenskem prostoru in s strelom po tleh dosegel izjemno pomemben zadetek za Real, kar je bil že njegov peti v letošnji Ligi prvakov. Po zadetku sta obe ekipi naredili manjave in sicer je pri Realu v igro vstopil Lass namesto Khedire in Marcelo namesto Özila, medtem ko za Lyon v igro prišel tudi Pjanić, ki je kmalu zatem sodeloval pri izenačujočem zadetku. Navidez nenevarno akcijo je iz prostega strela začel Pjanić, v gneči pred kazenskim prostorom je najvišje skočil Cris, do žoge pa se je nato dokopal Gomis in jo z desnico brez težav spravil za hrbet Ikerja Casillasa. V zaključku so Francozi še bolj pritisnili, vendar pa je bil Real Madrid dovolj organiziran in trden, tako da si je priigral lepo popotnico pred povratno tekmo, ki bo 16. marca na Santiago Bernabeuu.

Stadion: Stade Gerland (Lyon)
Sodnik: Wolfgang Stark (Nemčija)
Lyon 1-1 Real Madrid
Benzema 65.; Gomis 83.

imageshack.us imageshack.us imageshack.us