X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Šimon Peres obiskal Valdebebas

imageshack.us

Med svojim obiskom v Madridu, je izraelski predsednik Šimon Peres našel tudi čas, da je obiskal Valdebebas, kjer je danes tudi razpravljal o vrednotah, ki jih prinaša nogomet in kaj igralci Real Madrida pomenijo otrokom.

“Sam predstavljam naše otroke. To je najboljše zastopanje, ki ga jim lahko ponudim. Hočem, da se zavedate velike ljubezni vseh naših fantov in deklet do Real Madrida. Vi ste njihovi junaki in vsi si želijo biti kot vi. Lahko razlikujejo med igranjem nogometa in igranjem vojne.”

imageshack.us

Kako pomemben se vam zdi nogomet pri reševanju problemov na Bližnjem vzhodu in v svetu na splošno?
“Nogomet rešuje nekatere od največjih težav našega življenja. Nogomet je prvi nastopil proti rasizmu. Nogomet ne razlikuje med črnimi in belimi igralci. Gre za hitrost posameznika in ne za barvo kože. Hitler se je na olimpijskih igrah v Nemčiji predstavljal kot simbol rasizma, medtem ko so igralci in športniki simbol novega upanja. Dobro je tekmovati, vendar pa nikoli ubijati.”

imageshack.us

Kaj pa vaša ljubezen do nogometa. Kaj menite o Real Madridu in kako jim gre v tem trenutku pod vodstvom Joseja Mourinha?
“Imam dvoje občutkov. Eno je ljubosumje, saj bi si želel, da bi bili tudi mi del tega. Drugi občutek pa je hvaležnost, ker je Real Madrid zelo klasičen, organiziran in ima borečo se ekipo ljudi. In pri tem se ne bori le proti nasprotnikom, ampak se bori za boljši svet in boljše prihodnje generacije.”

imageshack.us imageshack.us imageshack.us
imageshack.us imageshack.us imageshack.us