X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Jose Mourinho je v petek pred odhodom v Coruño spregovoril na novinarski konferenci.

“Na Riazorju nas čaka težka tekma. Deportivo je doma v letošnji sezoni izgubil le proti Barceloni in Almeriji. Na tem stadionu je Real Madrid vedno težko zmagal, vendar pa je lani ekipi uspelo zmagati po dolgih sušnih letih, ko nikakor ni mogel zmagati.”

“Canales se je poškodoval danes na treningu, ko igralci niso imeli veliko medsebojnega stikov oz. štartov. Nikoli ne moreš predvidevati, kdaj se bo igralec poškodoval. Ni načina, s katerim bi zaščitili igralce pred poškodbami.”

“Arbeloa je igralec, na katerega se trener lahko vedno zanese. Vedno je na voljo in je vedno trdo skoncentriran glede na to, koliko časa preživi na igrišču. Vedno je pripravljen za trenerja in za moštvo. Nikoli ni najboljši igralec na igrišču, toda to ni njegova vloga. On nadzoruje svojega nasprotnika in je vsestranski. Je ekipni igralec in mi je zato zelo všeč. Všeč so mi vsi branilci in vsi dobro opravljajo svoje delo.”

“Moja ekipa je zelo motiviran, saj moramo zmagati vsa tri tekmovanja. Dejstvo, da se borimo za osvojitev treh naslovov mi omogoča, da enostavno motiviram svoje igralce.”

“Samo ena od osmih ekip, ki so igrali prvem krogu osmine finala Lige prvakov, je zmagala doma. Majhni detajli naredijo razliko.”

“Mojim igralci zelo hitro dobijo rumene kartone, že za majhne prekrške. Nekatere ekipe praktično nikoli ne dobijo rumenih kartonov za enake prekrške in ostale so manj zaščitene. Da to ugotoviš, si moraš ogledati samo tekme zadnjih dveh tednov v Ligi prvakov. Rumeni kartoni ostalih na drugih tekmah bi pri nas bili rdeči kartoni.”

“Za nami je dobra serija v La Ligi in nismo na vrhu lestvice le zaradi Guardiolove Barcelone. Pep je zelo prestižen trener. Času kako dolgo pri tem ni pomemben, ker je pomembno tisto, kar je dosegel v tem času. Guardiola je že sedaj storil dovolj, da se ga lahko obravnava kot enega najboljših trenerjev na svetu.”