X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid se vrača na Riazor

Zadnje tekme Real Madrida na stadionu Riazor se zagotovo spomni vas navijač kraljevega kluba in še marsikateri Adebayordrug privrženec okroglega usnja, saj je lani v La Coruñi nogometni svet s fantastično podajo s peto Benzemaju navdušil Guti.

Guti je svojo izjemno podajo izvedel v 40-minutni, ko se je povsem sam znašel pred domačim vratarjem Aranzubijo. Guti se je odločil namesto, da bi sam rutinirano poslal žogo za hrbet odličnega domačega vratarja, za podajo s peto Benzemaju, ki mu je z leve prihajal na pomoč in mu na koncu ni bilo težko doseči zadetka.

Prav tako je lanska zmaga (30/01/2010) dovolila Real Madridu, da je prekinil urok 17. let brez zmage na Riazorju. Granero je zadel prvi zadetek že v 13. minuti s fantastičnim strelom z glavo. Real Madrid je nato nadzoroval tekmo in Benzema je v 40. minuti povišal prednost po prej omenjeni podaji Gutija s peto. Riki je ob koncu drugega polčasa (86. minuta) znižal iz enajstmetrovke, vendar pa je Benzema štiri minute kasneje dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi po podaji Arbeloe.

Sicer pa je do sedaj Real Madrid na Riazorju zmagal 11-krat, najvišja zmaga pri tem pa je bila 3-0. Real je do prve zmage prišel v La Coruñi v sezoni 1948/49, potem ko sta zadetke prispevala Barinaga in Pahiño (2). Novo zmago s 3-0 je kraljevi klub dosegel znova 42 let kasneje, ko so zadetke dosegli Hierro, Michel in Butragueño.

NAJBOLJŠI STRELCI REAL MADRIDA  NA RIAZORJU
Igralec Goli
Di Stefano 6
Gento 4
Pahiño 4
Amancio 3
Barinaga 3
Hierro 3
Benzema 2
Morientes 2
Pruden 2
Veloso 2

Lanska fantastična podaja Gutija za zadetek Benzemaja: