X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Deportivo Coruña 0-0 Real Madrid

imageshack.us

12 obramb vratarja Deportiva Aranzubije, 0 obramb Casillasa. 2 zadeti vratnici Real Madrida, 0 zadetih vratnic Deportiva. To sta samo dve dejstvi s včerajšnje tekme med Deportivom in Real Madridom, ki govorita o tem, da si je Real Madrid zaslužil zmago, a je prekletstvo stadiona Riazor znova udarilo bele iz Madrida in tekma se je končala z remijem 0-0. Deportivo se je zanašal na odlično predstavo svojega vratarja in na Fortuno, boginjo sreče, ki je tokrat vsekakor bila na strani domače ekipe. Pri tem ne gre nič zameriti igralcem Reala, saj so ti pokazali željo po zmagi in si tudi priigrali številne priložnosti, vendar pa jim je tokrat nenatančno streljanje in pomanjkanje sreče vzelo nove dve točki.

Real Madrid je že pred tekmo vedel, da se bo moral boriti proti zelo obrambni ekipi Deporja, zaradi česar sta Benzema in Kaka dobila priložnost v prvi postavi kraljevega kluba. Beli so poskušali priti do zadetka od samega  začetka, vendar pa nikakor niso mogli razviti svoje igre ob močnem obrambnem pritisku Deportiva. Čeprav je Real imel svoje priložnosti čez celoten prvi polčas, pa so imeli beli prvo pravo priložnost šele v 30. minuti, ko je Ozil mimo gola. Deportivo na drugi strani niti enkrat v prvem polčasu ni ogrozil vrat Casillasa, ki mu tako ni bilo potrebno niti enkrat resneje posredovati.

Na začetku drugega polčasa je znova Real prevzel pobudo na igrišču, medtem ko so se domači osredotočili samo na obrambo, tako da so se vrstile priložnosti kraljevega kluba, vendar pa je bil še naprej Aranzubia tisti, ki je blestel v vratih Deportiva. Domači vratar je zbiral obrambo za obrambo po nevarnih strelih Cristiana Ronalda in Di Marie. Tudi ko se je že zdelo, da bo Aranzubia premagan, pa ga je rešil še okvir njegovih vrat. V 78. minuti je tako Adebayor izvrstno streljal iz volja, a je njegov strel zletel v vratnico, od vratnice pa se je nato odbil v Aranzubio ter od njega v kot. Le dve minuti kasneje je Cristiano Ronaldo lepo preigraval na desni strani in nato sprožil tudi močan strel, vendar pa je žoga še enkrat zadela vratnico domače ekipe. Real Madrid je vse stavil na napad, medtem ko so se domači še bolj osredotočili na obrambo, vendar pa žoga nikakor ni želela v mrežo domače ekipe. V 83. minuti je imel Benzema priložnost za določitev zmagovalca, vendar pa je Deportivu še enkrat več uspelo razčistiti. Tudi Jose Mourinho je dal vse na kocko z menjavami, s čimer je Real zaigral samo s tremi branilci, vendar pa to preprosto ni bil dan Real Madrida. Kraljevi klub bo sedaj imel nekaj več časa za pripravo na naslednjo tekmo, ki ga čaka v četrtek proti Malagi na Santiago Bernabeuu.

Stadion: Riazor (La Coruña)
Sodnik: Fernandez Borbalan
Deportivo 0-0 Real Madrid

imageshack.us imageshack.us imageshack.us