X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Dvanajst zadetih vratnic

Real Madrid bi v soboto lahko zapustil stadion Riazor s tremi točkami v žepu, če ne bi v drugem polčasu Adebayor in Cristiano Ronaldo zadela le okvir gostujočih vrat. Sicer pa to niso neznane okoliščine za bele, ki so na lestvici zadetih vratnic v španskem prvenstvu na drugem mestu, potem ko so v tej sezoni zadeli že dvanajst vratnic.

Če bi vsaj eden od dveh strelov, ki sta zadela vratnico, zadel mrežo Deportiva, bi Real Madrid zapustil stadion Riazor s tremi točkami v žepu. Vendar pa kot vemo, temu ni bilo tako, čeprav je tudi res, da beli s tem niso prvič v sezoni na tekmah La Lige zadeli vratnico. Tako bi se lahko drugače končala tudi tekma 16. januarja proti Almeriji, ko je vratnica preprečila zadetek Cristianu Ronaldu, tako da se je tekma na koncu končala brez zmagovalca.

STRELI IZ TE SEZONE, KI SO ZADELI VRATNICO
EKIPA STRELI POVPREČJE
Sevilla 13 0.52 vratnica na tekmo
Real Madrid 12 0.48 vratnica na tekmo
Barcelona 10 0.40 vratnica na tekmo
Getafe 9 0.38 vratnica na tekmo
Almería 7 0.29 vratnica na tekmo

Poleg treh zgoraj omenjenih vratnic, je Real Madrid v tej sezoni zadel vratnico še devetkrat. Atletico Madrid, Sporting Gijon, Valencia, Getafe, Mallorca, Real Sociedad, Espanyol in Malaga (2) so vsi imeli veliko sreče, da so igralci kraljevega kluba zadeli le vratnico, saj bi v nasprotnem primeru beli slavili še z večjo razliko. Od igralcev Reala je Cristiano Ronaldo do sedaj zadel kar štiri vratnice, sledi pa mu Higuain s tremi zadetimi vratnicami, Adebayor (2), Benzema, Kaka in Khedira, pa so zadeli po eno vratnico.

IGRALCI, KATERIH STRELI SO ZADELI VRATNICE
IGRALEC STRELI TEKMA
Cristiano Ronaldo 4 Real Madrid 2-0 Valencia
Almeria 1-1 Real Madrid
Real Madrid 1-0 Mallorca
Deportivo 0-0 Real Madrid
Higuain 3 Malaga 1-4 Real Madrid
Real Madrid 2-0 Atletico Madrid
Sporting 0-1 Real Madrid
Adebayor 2 Espanyol 0-1 Real Madrid
Deportivo 0-0 Real Madrid
Khedira 1 Malaga 1-4 Real Madrid
Benzema 1 Getafe 2-3 Real Madrid
Kaka 1 Real Madrid 4-1 Real Sociedad